Dienas ziņas

Raunas novadā aptauju par teritoriālo reformu

Dienas ziņas

Dabas muzejā uzplaukst dienlilijas

Nacionālajam teātrim taps piebūve

Nacionālā teātra piebūve varētu izmaksāt 30 – 35 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pārmaiņas jaunajā sezonā sagaida Nacionālā teātra ēka – tajā drīzumā tiks pabeigti remontdarbi. Taču, lai teātris atbilstu jaunākajām tendencēm, taps jauna piebūve, kura varētu izmaksāt 30 līdz 35 miljonus eiro.

Vestibilos tiek atjaunots grīdas segums. Ir atsegti ēkas pamati, lai veiktu to hidroizolāciju un siltināšanas darbus. No plānotajiem būvniecības darbiem šobrīd ir pabeigti apmēram 70%. Līdz ar šo darbu beigšanu vēsturiskās ēkas atjaunošanas darbi būs galā.

Turpmākais solis ir jaunas piebūves izbūve, par kuru jau ir izsludināts metu konkurss un ir izrādīta liela arhitektu interese. Latvijas Nacionālā teātra izpilddirektors Ojārs Rubenis norāda, ka lielajās zālēs notiek tikai šovi, bet skatītāji vēlas no tuvuma vērot aktierus.

Teātra piebūves metu konkursam piedāvājumi jāiesniedz līdz 9. septembrim. Konkursa mērķis ir iegūt arhitektoniski augstvērtīgu, funkcionāli pārdomātu un ekonomiski pamatotu piebūvi, kas savienota ar esošo teātra ēku. Tāpat paredzēta teritorijas labiekārtošana, akcentējot kanāla apstādījuma zonu.

Patlaban esot grūti prognozēt projekta izmaksas, taču līdzšinējā pieredze liecinot, ka tās varētu būt vismaz 30 līdz 35 miljonu eiro apmērā. Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (Gods kalpot Rīgai”) pauda, ka projekta īstenošana ir atkarīga no sadarbības ar valsti, jo tas ir valsts teātris un tā būvei nepieciešams atbalsts.

Plānots, ka pēc metu konkursa noslēgšanās jaunās piebūves projektēšana notiks apmēram divus gadus. Piebūves būvniecība varētu sākties 2022. gadā, kad būs arī beidzies nomas līgums ar tenisa kortu esošo apsaimniekotāju .

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti