Nacionālā opera un balets tiešsaistē piedāvās izglītojošu ciklu par operas vēsturi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) sācis izglītojošu ciklu internetā ar mērķi iepazīstināt interesentus ar opernama vēsturi un operas žanra pirmsākumiem. Turpmākās divas nedēļas LNOB sociālo tīklu kontos “Facebook” un “Instagram” ik dienu tiks publicēts kāds interesants fakts par opernamu, bet sākot ar 5. maiju LNOB mājaslapā reizi nedēļā tiks publicēta audiovizuāla lekcija.

Pēc divām nedēļām interesenti varēs aizpildīt testu par šiem faktiem, un pareizo atbilžu autoriem tiks izlozēti ielūgumi uz ekskursiju pa opernamu šā gada rudenī operas vēsturnieka Mikus Čežes vadībā. Šis izglītojošais cikls nomainīs iepriekšējo iniciatīvu, kurā četras nedēļas nogales tiešsaistē tika rādīti operas un baleta iestudējumi, stāsta opernama preses pārstāve Irbe Treile.

LNOB pārstāve Irbe Treile par opernama izglītojošo programmu
00:00 / 00:44
Lejuplādēt

“Pirmā cikla daļa notiks sociālajos tīklos un būs vairāk veltīta informācijai par mūsu Balto namu, šo ēku, kas tika pabeigta 1863. gadā kā Rīgas pilsētas teātris. Mēs, protams, nepretendējam šajās publikācijās pastāstīt visu ēkas vēsturi, bet esam izvēlējušies gan dažus faktus, kuriem ir klāt zināma komisma deva, gan tādus, kas paskaidros, piemēram, kas ir skulptūras, ko varat redzēt frontonos vai zālē. Vairums, tās ieraugot, zina, no kuras ēkas tie ir, bet kas tieši tur atveidots – ne vienmēr,” skaidro Treile.

“Savukārt no 5. maija mēs reizi nedēļā savā mājaslapā publicēsim audiovizuālu lekciju, kurā operas vēsturnieks Mikus Čeže stāstīs par operas kā žanra sākumiem, sākot no Klaudio Monteverdi un astoņu lekciju ciklā nonākot līdz romantismam.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti