Nacionālā bibliotēka šovasar pirmdienās īpaši gaidīs pilsētas viesus un kultūras interesentus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) no 6. jūlija pirmdienās aicina pilsētas viesus un citus interesentus apmeklēt Gaismas pils ēkas 1. stāvu, iepazīt izstādes, uzzināt interesantus faktus par LNB un tās vēsturi, aplūkot Tautas grāmatu plauktu, informēja LNB pārstāvis Augusts Zilberts.

Zilberts skaidroja, ka pirmdienās liela daļa kultūras iestāžu un vietu ir slēgtas, tādējādi mazinot tūristu un citu kultūras interesentu iespējas Rīgā, tāpēc LNB lēmusi šajās dienās aicināt interesentus viesoties bibliotēkā.

Bibliotēkā šovasar apskatāmas dažādas izstādes. Pastāvīgā ekspozīcija “Grāmata Latvijā” ir 21. gadsimta un bibliotēkas jaunā veidola iedvesmots stāsts par Latvijas grāmatniecības vēsturi pasaules kontekstā. Līdz 15. augustam apskatāma izstāde “Tautasdziesmu teicējas. 1991”, kas ir multimediāls vēsturisks stāsts par latviešu tautasdziesmu vācējām un teicējām. Tāpat skatāma ekspozīcija “Gaismas pils un Stikla kalns – stāsts par Latvijas Nacionālās bibliotēkas projektu”, kas iepazīstina ar LNB ēkas projekta vēsturi un tapšanas gaitu. Savukārt no 17. augusta bibliotēkā būs skatāma festivāla “Rīgas Fotomēnesis” izstāde.

Apmeklētājiem būs iespēja satikt LNB darbiniekus un dzirdēt stāstus un faktus par bibliotēkas vēsturi, ēku, īpašiem viesiem un notikumiem, kā arī noskatīties īsfilmas par LNB un akciju “Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti