Kultūras rondo

Kalpošana, mīlestības ceļš mūzikā un jubilejas koncerts. Saruna ar Pēteri Vasku

Kultūras rondo

Egīls Šēfers iepazīstina ar kompānijas “Skani” jaunākajiem kormūzikas ierakstiem

Rīgas Sv. Pētera baznīcas liktenis joprojām iestrēdzis Saeimas gaiteņos

Nacionālā bibliotēka rīkos diskusiju ciklu par Latvijas baznīcu nākotnes vīzijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

9. un 16. aprīlī pulksten 14.00 tiešraidē no Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) būs iespējams sekot līdzi diskusijai divās daļās ciklā “Pēterbaznīcas sarunas” – par Latvijas baznīcu nākotnes vīzijām, informēja LNB pārstāvji.

Pārraides būs skatāma LNB mājaslapā, “Facebook” lapā un “YouTube” kanālā.

Kā uzsvēra diskusijas rīkotāji, diskusijā aicināti piedalīties dažādu sabiedrības grupu pārstāvji un nozaru eksperti, kuru viedokļi ir brīvi no ieinteresētības Sv. Pētera baznīcas īpašumtiesību vai piešķirtā finansējuma gūšanā. “Šo sarunu, kurām par pamatu izmantots Pētera baznīcas piemērs, mērķis ir paust redzējumu par baznīcas kopējām nākotnes vīzijām,” norādīja LNB.

9. aprīļa sarunā piedalīsies Latvijas Kultūras akadēmijas rektore Rūta Muktupāvela, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors Guntars Prānis un citi. Savukārt 16. aprīļa sarunā piedalīsies mācītājs Indulis Paičs, arheologs Guntis Zemītis un citi. “Pēterbaznīcas sarunas” vadīs Ilmārs Latkovskis.

Skaidrojot diskusiju cikla ieceri, LNB atzīmēja: “Sv. Pētera baznīcas tornis ir augstākā smaile Rīgas vēsturiskajā panorāmā, ko tostarp pēc arhitekta Gunāra Birkerta ieceres var redzēt no īpaši veidota loga LNB 6. stāvā. Šai baznīcai ir spoža pagātne, taču neskaidra nākotne. “Pēterbaznīcas likums” projekta statusā jau vairāk nekā desmit gadus ir iestrēdzis epizodiskās Saeimas diskusijās. Neskaidrība par Pēterbaznīcas nākotni dod impulsu plašākai diskusijai par sabiedrībai atvērtu baznīcu fiziskā un garīgā nozīmē.”

Diskusiju laikā iegūtie materiāli tiks apkopoti un piedāvāti gan likumdevējam, gan pretendentiem uz Sv. Pētera baznīcas īpašumtiesībām.

Skatītāji tiek aicināti uzdot jautājumus sarunu dalībniekiem tiešraides laikā “Facebook” un “YouTube” komentāros.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti