Nacionālā bibliotēka izbraukumu ciklā iepazīstinās ar saviem resursiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Papildinot tradīciju, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) rīko tā saucamās novadu dienas, kas veltītas dažādu Latvijas reģionu izzināšanai. Šajā pavasarī bibliotēka uzsāks izglītojošu izbraukumu ciklu, kurā iepazīstinās ar savu iespēju un resursu daudzveidību ārpus Gaismas pils sienām. Pirmais cikla pasākums norisināsies 11. martā Kandavā, medijus informē LNB pārstāvji.

Dienas gaitā LNB speciālisti Kandavas Kārļa Mīlenbaha vidusskolas skolēniem, skolotājiem un citiem interesentiem stāstīs un praktiskās meistardarbnīcās demonstrēs, kā mācībās un personīgajā izaugsmē izmantot Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas kolekciju, Nacionālās enciklopēdijas un Latvijas Kultūras kanona saturu.

Pieņemot, ka daļa skolēnu nākotnē varētu turpināt mācības vai studijas Rīgā, klātesošie tiks iepazīstināti arī ar LNB kā centru, kurā mijiedarbojas izglītība, zinātne, kultūra un izklaide. Vienlaikus LNB darbinieki atklās, kādi vērtīgi materiāli par Kārli Mīlenbahu glabājas bibliotēkas krājumā, kā arī apmeklēs Kandavas novada muzeju.

Dienas noslēgumā – draudzības spēle starp Mīlenbaha vidusskolas un Nacionālās bibliotēkas basketbola komandām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti