Nacionālā bibliotēka ar kūku un aplausiem sagaidījusi miljono apmeklētāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) 28.aprīlī sagaidījusi savu miljono apmeklētāju kopš Gaismas pils atklāšanas 2014. gadā. Šis gods tika informācijas tehnoloģiju (IT) nozares speciālistam Kristapam Šūlmeisteram

Šūlmeisters bibliotēkā bija ieradies pēc tehniska rakstura grāmatas darba vajadzībām. Darbinieki viņu sagaidīja ar aplausiem un kūku. Šūlmeisters neslēpa satraukumu par šo negaidīto mirkli.

"Šis notikums ir kā neliels pārsteigums," saka Šūlmeisters, novērtējot to, ka trīs gadu laikā miljons apmeklētāju ir iespaidīgs skaits, un novēlot bibliotēkai vēl miljonu apmeklētāju tuvāko trīs gadu laikā.

Šūlmeistera iecienītākā vieta bibliotēkā ir Dabaszinību un tehnoloģiju stāvs. Tur mācīties nāk ļoti daudz studentu. Pēc Šūlmeistera domām, bibliotēkā ir pietiekoši "kluss un omulīgi, lai varētu nodoties mācībām vai lasīšanai".

Ikdienā LNB apmeklē gan lasītāji un bibliotēkas tiešo pakalpojumu izmantotāji, gan pasākumu apmeklētāji, gan tūristi. LNB kā lasītāji reģistrējušies vairāk nekā 120 tūkstoši cilvēku. Vidēji darbadienā LNB apmeklē ap 1000 cilvēku, bet brīvdienās šis skaits pieaug no 1500 līdz 2000 personām. Dienas laikā ēka var uzņemt 3000 cilvēku lielu plūsmu, sniedzot iespēju lasītavās vienlaicīgi strādāt 1000 lasītājiem.

2016.gada laikā LNB novadītas 2485 ekskursijas latviešu, krievu, angļu, vācu, poļu, somu, japāņu un ķīniešu valodā, uzņemot teju 40 000 ekskursantu. Pērn Gaismas pilī notikuši vairāk nekā 600 dažāda mēroga pasākumi.

Gaismas pils būvniecība ilgusi no 2008. līdz 2013.gadam, bet ekspluatācijā jaunceltne nodota 2014.gada 6.jūnijā. Jaunās bibliotēkas atklāšanas ceremonija notika 2014. gada 29. augustā, vienlaikus atzīmējot LNB 95.jubileju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti