Rīta Panorāma

Intervija ar Jāni Langi

Rīta Panorāma

Intervija ar Mariju Naumovu, Ingusu Feldmani un Norbertu Skrauci

Intervija ar Janu Ķikāni un Jani Kreicbergu

Nacionālā bibliotēka aicina apgūt digitālās prasmes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

No 25. līdz 29. martam Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notiek “Eiropas Digitālajai nedēļai 2019” veltīta pasākumu programma. Piecās praktiskās nodarbībās ikviens interesents varēs iegūt vērtīgu informāciju par Latvijas Nacionālo digitālo bibliotēku, digitālajām prasmēm darba un informācijas meklēšanā, digitālās koprades projektiem un Nacionālo enciklopēdiju. Dalība pasākumos ir bez maksas, iepriekš pieteikties nav nepieciešams, informē "Digitālās nedēļas" rīkotāji.

26. martā, plkst. 17.00, LNB Uzziņu un informācijas centra lasītavas mācību klasē (M stāvā) notiks nodarbība “Digitālās prasmes darba meklēšanā”. Lektors - LNB Digitālo pakalpojumu projektu vadītājs Jānis Kreicbergs, .

Savukārt 27. martā, plkst. 17.00, Telpā -15+ (M stāvā) nodarbību “Digitālās koprades projekti – pieredze, kļūdas, atziņas un atslēgas uz aktīvu sabiedrības iesaisti” vadīs Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta (LU LFMI) “Digital” grupas vadītāja Sanita Reinsone-Bērziņa un LU LFMI vadošā pētniece Eva Eglāja-Kristsone,.

Nodarbībā uzzināsiet par vairākiem LU LFMI veidotajiem digitālās koprades projektiem, piemēram, “Simtgades burtnieki”, “Skandē Veidenbaumu”, “Dziedi ar arhīvu” u.c. Institūta pētnieces dalīsies pieredzē par šo projektu tapšanas gaitā gūto pieredzi un atziņām, kā panākt sabiedrības aktīvu iesaisti un uzturēt pastāvīgu interesi par tiem.

28. martā, plkst. 17.00, LNB Uzziņu un informācijas centra lasītavas mācību klasē (M stāvā) būs nodarbība “Nacionālā enciklopēdija: veidošanas principi, meklēšana un saturs”. Nacionālās enciklopēdijas galvenais redaktors Valters Ščerbinskis un Nacionālās enciklopēdijas redaktore Santa Jērāne iepazīstinās ar Nacionālās enciklopēdijas tiešsaistes versijas enciklopedija.lv veidošanas principiem un kritērijiem satura atlasē, kā arī nākotnes plānu tālākā satura papildināšanā. Enciklopēdijas veidotāji parādīs un pastāstīs, kā organizēta tiešsaistes enciklopēdija, kādas funkcijas un rīki pieejami lietotājiem maksimāli efektīvai mijiedarbībai ar enciklopēdijas saturu.

29. martā plkst. 16.00, LNB Uzziņu un informācijas centra lasītavas mācību klasē (M stāvā) notiks LNB Informācijas pakalpojumu un SBA nodaļas vadītājas Gintas Zalcmanes nodarbība “Digitālās prasmes informācijas meklēšanā”. LNB saviem lietotājiem piedāvā bagātīgu klāstu ar digitālajiem informācijas resursiem – gan pašas bibliotēkas veidotām, gan abonētām datu bāzēm un daudzās Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas kolekcijas. Nodarbībā uzzināsiet par informācijas meklēšanas principiem un apgūsiet metodes pilnvērtīgai datu bāzu satura un funkciju izmantošanai.

LNB aicina ne tikai “Digitālās nedēļas” ietvaros, bet arī ikdienā – darbā, mācībās, interešu izglītības un izklaides nolūkos – izmantot Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas vienoto meklētāju lndb.lv.  Tajā iespējams veikt digitālu kultūrvēsturisku objektu meklēšanu − grāmatas un e-izdevumus, periodiskos izdevumus, attēlus, fotogrāfijas, kartes, sīkiespiedumus, rokrakstus, nošu izdevumus un skaņu ierakstus LNB un partneru veidotajos resursos, kā arī LNB kataloga ierakstu meklēšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti