Mūžībā aizgājis režisors Uģis Brikmanis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Ceturtdien, 9.augustā, mūžībā aizgājis režisors Uģis Brikmanis, Latvijas Televīzijai apstiprināja režisora kolēģis, diriģents Ivars Cinkuss.

Brikmanis allaž paliks dziļā atmiņā Dziesmu un deju svētku dalībniekiem, jo viņš bijis vairāku svētku režisors. Arī pagājušajā mēnesī svinēto svētku noslēguma koncertu "Zvaigžņu ceļā" radījis Brikmanis.

"Uģis Brikmanis ir Gaiziņš latvju kultūras līdzenumā" - režisoru raksturojis diriģents Cinkuss. Savukārt deju horeogrāfs Agris Daņiļēvičs teicis: "Nevar salīdzināt viņa jaudu. Uģis skatās kosmiski…"

Brikmanis bijis klāt teju visos vērienīgākajos kultūras notikumos. Viņš bijis režisors Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumiem 2014.gadā, kā arī Rīgas 800 svētku mākslinieciskais vadītājs un režisors, neskaitāmu starptautiskas un nacionālas nozīmes koncertu, notikumu, izrāžu producents un režisors. Brikmanis iestudējis izrādes Latvijas un Lietuvas teātros, kā arī vadījis Latvijas Radioteātri.

Režisors iepriekš par Dziesmu un deju svētkiem teicis, ka nevajag tos uztvert par pašsaprotamiem. "Dziesmu svētki paši par sevi nedzīvo, par tiem ir jārūpējas ik dienu." Tā viņš teica intervijā Latvijas Radio.

Latvijas Sabiedriskie mediji izsaka visdziļāko līdzjūtību režisora tuviniekiem.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti