Panorāma

Nedēļa "Panorāmas" videoarhīvos

Panorāma

Pabeigta Rundāles pils restaurācija

Muzeju nakts atkal apmeklētāju iecienīta

Muzeju nakts – interesants piedzīvojums daudziem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Naktī no sestdienas uz svētdienu Eiropā un Latvijā aizvadīta tradicionālā Muzeju nakts. Tā bijusi plaši apmeklēta - priecējot gan ar labajiem un piemērotiem laika apstākļiem, gan daudzveidīgo muzeju un pasākumu piedāvājumu - tā stāsta ielās satiktie Muzeju nakts apmeklētāji.

Sestdienas vakarā Rīgā notiekošā Muzeju nakts pie daudziem muzejiem un citām institūcijām galvaspilsētā pulcēja garas interesentu rindas, savukārt ārpus galvaspilsētas Muzeju nakts piedāvājumu bija iespējams baudīt mierīgākā gaisotnē bez burzmas.

Vairāk nekā 3000 apmeklētāju viesojās Saeimas namā, Šokolādes muzeju esot apmeklējuši 1500 cilvēku, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) tviterī rakstījis, ka Rīgas domes kaķus Kuzju un Muri Muzeju naktī apciemojuši apmēram 3800 viesu.

18.maijā ir Starptautiskā muzeju diena, tāpēc interesentiem svētdien ir iespēja viesoties daudzos muzejos bez maksas.

Rīgā apmeklētājus gaida Latvijas Dabas muzejs, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs, Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs, Mencendorfa nams, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāle "Arsenāls", Latvijas Kara muzejs un Latvijas Okupācijas muzejs. Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, kā arī Mākslas muzejā "Rīgas Birža" bez maksas aplūkojamas pastāvīgās ekspozīcijas, savukārt ieejas biļetes jāpērk uz izstādēm "Dumpis buduārā. 1970.gadu mode" un uz Vijas Celmiņas darbu izstādi "Dubultā realitāte".

Ārpus galvaspilsētas šodien bez ieejas maksas iespējams apmeklēt muzejus Daugavpilī, Jēkabpilī, Jelgavā, Talsos, Tukumā, Madonā, Gulbenē, Bauskā, Ventspilī, Krāslavā, Lielvārdē, Doles salā (Daugavas muzejs) un Bērzē (K.Ulmaņa piemiņas muzejs "Pikšas").

 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti