Muzeju naktī piedalīsies 11 Rīgas baznīcas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Sestdien, 18. maijā, Rīgā un visā Latvijā norisināsies gadskārtējā Muzeju nakts, un tajā piedalīsies arī 11 baznīcas. Tas ir lielākais dievnamu – Muzeju nakts dalībnieku skaits kopš 2011. gada, kad dievnami pirmo reizi piedalījās Muzeju naktī, informē Rīgas Jēzus evaņģēliski luteriskās baznīcas Muzeju nakts koordinators Jurģis Klotiņš.

Jau vairākus gadus Muzeju naktī līdzās muzejiem apmeklētājiem durvis ver arī citas ievērojamas vietas ar kultūrvēsturisku vai sabiedrisku nozīmi. To vidū ir arī baznīcas. Šogad, sekojot vadmotīvam „Zaļā krāsa – mežs”, Rīgā Muzeju naktī piedalīsies 10 dažādu konfesiju dievnami.

Atnākot uz baznīcām, Muzeju nakts apmeklētāji tiks aicināti iepazīt dievnamu vēsturi, mākslas vērtības un uzzināt vairāk par kristīgo draudžu dzīvi. Dievnamos notiks dažādu stilu mūzikas koncerti, būs ekskursijas gida vadībā, iespēja uzkāpt arī vairāku baznīcu torņos. Vairākos dievnamos būs arī īpaši sagatavotas izstādes par Bībeli un fotoizstādes.

Sv. Jāzepa katedrālē varēs apskatīt liturģisko tērpu un sakrālo priekšmetu izstādi. Rīgas Mārtiņa baznīcā notiks radošā darbnīca. Savukārt Rīgas Jēzus ev. lut. baznīcā būs arī nodarbības bērniem.

Baznīcas Muzeju naktī solās būt miera oāzes, kas aicina lielus un mazus, jaunus un ne tik jaunus apmeklētājus doties ārpus centra, lai iepazītu Rīgas dievnamu vērtības un pavadītu kādu daļu Muzeju nakts mierīgā gaisotnē, piedaloties jauna veida Muzeju nakts „piedzīvojumos” un uzlādējot garīgās baterijas,” sola Klotiņš, kā pretmetu minot Muzeju naktīs ierasto burzmu Rīgas centra muzejos un citās vietās.

„Vairākos dievnamos ap pusnakti būs īpašs laiks klusumā un sveču gaismā, kas aicinās, līdzīgi kā tas ir zaļā mežā, apmeklētājus ieklausīties savās garīgajās un dvēseles kustībās un mierīgā noskaņā pusnaktī sagaidīt Vasarsvētku dienu,” aicina Rīgas Jēzus ev. lut. baznīcas pārstāvis, norādot, ka baznīcu vēsturiskā, kultūras un garīgā misija ir iemesli, kāpēc baznīcas piedalās Muzeju naktī. Tāpat Klotiņš aicina dievnamu apmeklētājus pievērst uzmanību tam, ka ne visi dievnami būs atvērti līdz pulksten 01.00. Daži no tiem būs atvērti īsāku laiku, savukārt Sv. Pāvila ev. lut. baznīca būs vaļā līdz pat 4.00 no rīta.

2014. gadā, kad Rīga būs Eiropas Kultūras galvaspilsēta, ir iecerēts pirmo reizi Rīgā sarīkot atsevišķu nakts pasākumu dievnamos – Baznīcu nakti, informē Klotiņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti