Muzejs piedāvā pēdējo reizi redzēt tā pastāvīgo ekspozīciju Strēlnieku laukumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Trešdien apmeklētājiem atkal durvis vaļā ver Latvijas Okupācijas muzeja pastāvīgā ekspozīcija Latviešu strēlnieku laukumā. Muzeja pārstāve Līga Strazda norāda, ka tā būs pēdējā iespēja redzēt šo muzeja ekspozīciju, kas 20 gadus ir iepazīstinājusi ar Latvijas valsts, zemes un tautas vēsturi no 1940. līdz 1991.gadam.

Ekspozīcija muzeja telpās Strēlnieku laukumā būs apskatāma visu vasaru, pēc tam pastāvīgā ekspozīcija tiks slēgta un demontēta.

Pastāvīgo ekspozīciju muzeja vēsturnieki un mākslinieki sāka veidot 1993.gadā un pabeidza 1998.gadā. To ir apskatījuši vairāk nekā miljons muzeja apmeklētāju. Pēc muzeja rekonstrukcijas ēkā izveidos jaunu pastāvīgo ekspozīciju.

Pastāvīgā ekspozīcija būs atvērta katru dienu no plkst. 11: 00 līdz 18: 00. Muzejs tāpat kā līdz šim piedāvās gidu vadītas ekskursijas latviešu, krievu, angļu un vācu valodā.

Pēc celtniecības darbu beigšanas muzeja ēkā, Latviešu strēlnieku laukumā 1, izveidos jaunu pastāvīgo ekspozīciju. Pārbūves laikā pagaidu ekspozīcija būs redzama Raiņa bulvārī 7.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti