Mūsdienu džezs, Rīgas Operas svētki un Belvederes konkurss Jūrmalā - ieteikumi, ko darīt šonedēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Kā jau ik nedēļu, sabiedrisko mediju balvas "Kilograms kultūras" žūrija sagatavojusi ieteikumus kultūrai. Šoreiz Latvijas Radio 3 „Klasika” direktore Gunda Vaivode iesaka nepalaist garām trīs notikumus, kas viņu intriģē visvairāk.

Jauno operdziedātāju konkursa fināls Dzintaros

Starptautiskais Hansa Gabora Belvederes konkurss pirmo reizi notiek Latvijā. Uz to sabrauc kompetenti balsu un „svaigas gaļas” lūkotāji no pasaules lielajiem operteātriem. Pēdējā laikā temps, kādā mainās skatuves zvaigznes, ir tikpat ātrs kā skudru pārvietošanās Ņujorkā. Skatītājam allaž vajag ko jaunu.

Jaunajiem vokālistiem tā ir lieliska iespēja tapt pamanītiem.

No 147 dalībniekiem tiks atlasīti 15 finālisti, kuri Dzintaru koncertzālē sacentīsies par trim žūrijas balvām, kā arī mediju un publikas simpātiju balvu. Turēsim īkšķus arī par divām latvietēm – Laimu Lediņu un Līgu Gitu Zīriņu - un cerēsim, ka viņām paveiksies tikpat labi kā savulaik Elīnai Garančai un Egīlam Siliņam. Starp citu, fināla atlases kārtas un pusfināla koncerti no 5. līdz 8. jūnijam ir apmeklējami bez maksas, saņemot ielūgumus Biļešu Paradīzē, bet noslēguma cīņa Dzintaru Mazajā zālē notiks 10. jūnijā pulksten 19.00. 

Rīgas Operas festivālā - četras  latviešu operas

Šī nu reiz ir unikāla iespēja koncentrētā laikā uz Baltā nama skatuves noskatīties četrus nesen tapušus jaundarbus: 6.jūnijā Ērika Ešenvalda “Iemūrētos”, 8.jūnijā Andra Dzenīša “Dauku”, 9. jūnijā Zigmara Liepiņa “Turaidas Rozi” un 10. jūnijā Artura Maskata “Valentīnu”.

Nacionālas operas nemaz tik bieži nerodas, bet mums ir! Un igauņiem nav.

Kaimiņvalsts kolēģi, kas kuplā skaitā vēroja Ešenvalda operu, bija vienprātīgā jūsmā par visu – gan mūziku, gan vizuālo risinājumu. Pieņemu, ka laika distance kopš pirmizrādes iestudējumu vērtējumā ienesīs savu mērauklu, tāpēc jāiet. 

Mūsdienu džeza leģenda Ričards Bona un  Latvijas Radio bigbends

Kad sākas vasara, tad skaidrs – galvaspilsētā uzstartē „Rīgas ritmi”. Tajos vienmēr  garantēta kvalitāte. Ieskaņas koncertā 7. jūnijā Kongresu namā uzstāsies leģendārais basģitārists, dziedonis Ričards Bona un Latvijas Radio bigbends ar programmas pirmatskaņojumu Latvijā.

Koncerta atslēgas vārds ir “Āfrikas stāsti”, un Bona ar savu muzikālās brīvības augsto slieksni esot lielisks vēstītājs.

Aranžējumu faktors nav mazsvarīgs – tie pieder Vinsam Mendozam un esot labi. Koncertā savu krāsu piedos arī brazīļu perkusionists Fransuā Aršanžo.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti