Kultūras ziņas

Jāņa Deinata fotogrāfiskās fantāzijas

Kultūras ziņas

Brodvejas "Romeo un Džuljeta" uz kinoekrāna

Kultūras akadēmijas jaunā rektore Rūta Muktupāvela

Muktupāvela: Obligāti jāuztur LKA sasniegtā ekselence

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Jaunievēlētā Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA)  rektore Rūta Muktupāvela intervijā Latvijas Televīzijai norāda, ka izmaiņas augstskolā būs, taču obligāti jāuztur tā ekselence, kas jau sasniegta. Muktupāvela uzskata, ka iepriekšējā rektora Jāņa Siliņa laikā atsevišķās nozarēs latiņa pacelta ļoti augstu. Tagad tas pats būtu jādara citām nozarēm.

Izmaiņas ir... Savā ziņā būs, bet tajā pašā laikā obligāti ir jāuztur tā ekselence, kas jau ir sasniegta,” uzsver jaunā LKA rektore Rūta Muktupāvela, tomēr atzīst, ka „maz ko var mainīt, jo pēdējās kadences laikā iepriekšējais rektors Jānis Siliņa kungs, protams, uzcēla ļoti augstu latiņu attiecībā uz teātra mākslas un laikmetīgās dejas mākslas nozarēm.”

Jaunā augstskolas rektore uzskata, ka  „ir kur tiekties kultūras studiju, varētu teikt, spārnam akadēmijā un nostiprināt to identitāti, kas netiek saistīta tikai ar audiovizuālo mākslu vai skatuves mākslām”.

Lai gan LKA budžets jau ir ieplānots un šogad nekādas lielas pārplānošanas nav iespējamas, Muktupāvela sola, ka augstskola domās par papildu līdzekļu piesaisti.

„Mēs dzīvojam – es jau ne vienu reizi vien esmu teikusi – projektu sabiedrībā, un līdz ar to veras jauni projekti gan Eiropas Savienības mērogā, gan Latvijas Zinātnes padomes mērogā,” stāsta Muktupāvela.

Pēc jaunās rektores teiktā, viens šāds projekts jau piesaistījis 24 tūkstošus eiro, kas „mazam pētniecības centriņam ir ļoti laba nauda”.

Muktupāvela akcentē nepieciešamību noskaidrot LKA studentu vēlmes.

„Viena lieta, kas obligāti ir jādara – jāprasa pašiem studentiem, ko viņi vēlas, ko viņi grib redzēt savos diplomos. Vai viņiem patiešām ir nepieciešama akadēmiska izglītība, kas ir ļoti abstrakta – augstā akadēmiskā līmenī, bet abstrakta lieta, vai arī viņi patiešām grib specializēties un savā diplomā redzēt to, ko vēlās: „Es esmu aktieris”, „Es esmu operators”, „Es esmu teātra mākslinieks”,”  augstskolas nepieciešamību noskaidrot studentu viedokli un svarīgākos jautājumus ieskicē Muktupāvela.

Kā iepriekš vēstīts, asociētā profesore, antropoloģe, LKA Zinātniskās pētniecības centra vadītāja folkloras speciāliste Rūta Muktupāvela ievēlēta par LKA rektori uz nākamjiewm pieciem gadiem 31.martā Akadēmijas Satversmes sapulcē notikušajās vēlēšanās. Uz rektora amatu pretendēja arī Inga Pērkone-Redoviča, Ivars Bērziņš un Edmunds Apsalons.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti