Minskas vēstures muzejs vēlas attīstīt sadarbību ar Liepāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liepājas vizuālās mākslas izstādes atklāšanā Baltkrievijā Minskas vēstures muzeja direktore  Gaļina Ladisova pauda vēlmi turpināt sadarbību mākslas izstāžu un muzeja krājuma izstāžu apmaiņā ar Liepājas muzeju, informē Liepājas muzeja muzejpedagoģe Astra Dzērve.

Minskas vēstures muzejs ir gatavs doties atbildes vizītē uz Liepāju, lai mūsu muzeja izstāžu zālē Latvijas sabiedrībai parādītu Minskas mākslinieku darbu skati. Baltkrievijas mākslinieku gleznu izstādes koncepcija un norises laiku paredzēts precizēt jūnija beigās.

Ņemot vērā Liepājas muzeja saspringto izstāžu plānu, Baltkrievijas mākslinieku izstāde Liepājā varētu atklāt 2017. gadā. Savukārt Liepājas muzejs ir saņēmis piedāvājumu Baltkrievijā izveidot muzeja etnogrāfijas kolekcijas krājuma priekšmetu izstādi, lai atklātu Dienvidkurzemes savdabību.

Jau ziņots, ka no 9.  jūnija līdz 28.  jūnijam Minskas vēstures muzeja mākslinieka Mihaila Savicka galerijas izstāžu zālē skatāma Liepājas mākslinieku darbu izstāde, kas izraisīja plašu interesi, un iepazīt Liepājas mākslinieku darbus bija ieradušies gan Minskas mākslinieki, gan izstāžu kuratori un preses pārstāvji.

Izstāde ar saviem darbiem piedalās 33 dažādu paaudžu Liepājas mākslinieki, izstādē eksponēti 63 darbi. Izstādes mērķis ir raksturot šā brīža situāciju Liepājas vizuālajā mākslā, pārliecināties par katra autora individuālo rokrakstu un personīgo pasaules redzējumu. Izstāde atklāj Liepājas vizuālās mākslas vērtības, autoru daudzveidību un attīstības tendences. Ideja par Liepājas mākslinieku darbi izstādi Baltkrievijā radās sabiedriskās organizācijas „Gražinja” pārstāvjiem, kuri pagājušā gadā rudenī viesojās Liepājā. Viņus iedvesmoja Liepājas mākslinieku rudens darbu parāde Liepājas muzejā, kam sekoja uzaicinājums muzejam sarīkot Liepājas vizuālās mākslas izstādi Minskā, veicinot abu valstu sadarbību kultūras un mākslas projektos.

Publicitātes attēls

Izstādes kurators ir Liepājas muzejs, kas uzņēmies arī atbildību par Liepājas mākslinieku darbu drošību un saglabātību to transportēšanas un izstādes norises laikā Minskā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti