Millers panācis vienošanos ar LZA par koncertzāles «Rīga» jautājuma risināšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jura Millera vadītā "Koncertzāle Rīga" panākusi principiālu vienošanos ar Latvijas Zinātņu akadēmiju (LZA) par noregulējumu turpmākai koncertzāles darbībai.

Kā norāda Millers, otrdien notikusi tikšanās ar LZA juristiem, kuras laikā tika panākta principiāla vienošanās, kas paredz to, ka neviena puse neatzīs otras puses argumentus un strīds tiks risināts tiesas ceļā.

Producents norādīja - tas nozīmē, ka arī pēc 15.septembra koncertzālei telpas nevajadzēs atstāt.

Tāpat producents prognozēja, ka, ņemot vērā tiesu noslogojumu un tiesvedības ilgumu, panāktais regulējums būs spēkā uz tuvākajiem pāris gadiem.

Jau vēstīja, ka LZA iepriekš bija nolēmusi pārtraukt telpu nomas līgumu ar producenta Millera "Rīgas koncertzāli" no 1.septembra, jo uzņēmums nemaksājot nomas maksu. Savukārt koncerzāle nepiekrīt vienpusējai līguma pārtraukšanai un uzsver, ka strīds risināms tiesiskā ceļā.

LZA pauda - līguma izbeigšana nozīmē, ka, sākot ar šā gada 1.septembri, koncertzāle nav tiesīga izmantot akadēmijas telpas komercdarbības veikšanai, tai skaitā rīkot jebkāda veida pasākumus. LZA uzsvēra, ka Milleram telpas līdz 15.septembrim ir jāatbrīvo un jāpārtrauc pasākumu rīkošana.

LZA vērsusies tiesā pret producenta Jura Millera uzņēmumu "Rīgas koncertzāle" par 66 tūkstošu eiro piedziņu. Prasības pieteikums Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā saņemts 7.augustā. Pašlaik tiesas sēde vēl nav nozīmēta. Tiesā vērsies arī Millers - Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa augusta sākumā ierosināja lietu pret LZA par tās nosūtītās līguma uzteikuma vēstules atzīšanu par prettiesisku. Pagaidām lieta nav nozīmēta izskatīšanai, ņemot vērā, ka tiesa atbildētājam līdz septembra pirmajai pusei noteikusi laiku paskaidrojumu sniegšanai.

Nākamais pasākums koncertzālē paredzēts 20.septembrī.

Jau ziņots, ka, pamatojoties uz LZA prezidenta Ojāra Spārīša rīkojumu, sestdien, 5. septembrī, slēgta galvenā ieeja koncertzālē "Rīga", kur bija paredzēts viens no kultūras foruma "Baltā nakts" pasākumiem. Tā rīkotāji gan rada iespēju cilvēkiem apmeklēt pasākumu koncertzālē, ļaujot tai piekļūt pa evakuācijas durvīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti