Kultūras ziņas

Iespēja satikt savu meistaru

Kultūras ziņas

"Knīpas un knauķi" gatavojas 50. jubilejas koncertam

Mežaparka estrāde ver vārtus apmeklētājiem

Mežaparka Lielā estrāde pastāvīgi būs atvērta apmeklētājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mežaparka Lielās estrādes teritorija nekad nav bijusi atvērta apmeklētājiem, izņemot, protams, Dziesmu svētkus, koncertus vai citus pasākumus. No 2. septembra lietu kārtība būtiski mainās, un turpmāk estrādes teritorija, kā arī estrādes iekštelpas apmeklētājiem būs atvērtas katru dienu.

Šodien svinīgā noskaņā notika simboliski Mežaparka Lielās estrādes atvēršanas svētki. Turpmāk ikviens interesents ik dienu no pulksten astoņiem rītā līdz astoņiem vakarā varēs ierasties estrādē. Pastāvīgi būs atvērta arī ekspozīciju zāle. Mērķis ir padarīt Mežaparka estrādi par kultūrai, sportam un tūrismam atvērtu vidi.

Kā pirmā ekspozīciju zālē atklāta mākslinieces Baibas Ābelītes gleznu izstāde “Atļautā ilūzija. Saknes”. Tā atspoguļo urbanizācijas ietekmi uz dabu un turpina estrādes pārbūves arhitektu Austra Mailīša un Jura Pogas aizsākto tēmu par sidraba birzi. Tur koru tribīne ieguvusi kalna veidolu, jumta konstrukcija līdzinās bērzu birztalai, bet estrādes atstarojošā vainagā redzamas lapas.

Jau 5. septembrī skatītāji ir aicināti uz bezmaksas koncertu. Mūsdienu kultūras foruma “Baltās nakts” laikā Kokaru zālē izskanēs multimediāls projekts “ZeMe. Pasaules vibrācijas”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti