Mežaparka estrādes apmeklējums, Osokini, festivāls «Baltica». Ieteikumi kultūrai šonedēļ.

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Tūdaļ, tūdaļ mūsu prātus jauks īsākā gada nakts. Līdz tam vēl vari pagūt izvēlēties un nobalsot par saviem spilgtākajiem kultūras notikumiem aizvadītajā pusgadā.  Īso Jāņu brīvdienu gaidās kultūru baudīt aicina muzikoloģe, "Kilograma kultūras" žūrijas pārstāve Liene Jakovļeva.

1. Muzikāla izstāde

Fonds „Mākslai vajag telpu” ir pārliecināts, ka „Skaņai vajag mākslu”. 19. jūnijā fonda Vasaras mājā ar grupas „Instrumenti” jaundarbu, ko iedvesmojis gleznotājas Džemmas Skulmes darbs „Putnubiedēklis”, tiks atklāta šī projekta pirmā izstāde. Tās scenogrāfiju veido jaunā māksliniece Marija Ulmane, solot mākslas un mūzikas ainavā ļaut sajust abu elementu sinerģiju. Mūziķu un mākslinieku satikšanās rezultāti Vasaras māju piepildīs visu vasaru.

2. “Čechomor” pirmo reizi Latvijā 

Čehoslovākijas dibināšanas 100. gadskārta Latvijā tiek atzīmēta ar Čehijas un Slovākijas kultūras nedēļu. 19. jūnijā uz Lielās ģildes skatuves diriģenta Normunda Šnē vadībā satiksies kamerorķestris „Sinfonietta Rīga” un čehu folkroka grupa “Čechomor”, kas šogad svin 30. dzimšanas dienu. Čehu un morāviešu tautas mūzika mūsdienīgās aranžijās, grupas visu laiku populārākie hiti un dziesmas no jaunākā albuma „Ieelpa“ būs skaista dubultsimtgades dāvana Čehijai un Latvijai.

3. Pārmaiņas estrādē

Vēl negaidot līdz Dziesmu svētkiem, jau šonedēļ ir iespēja būt pirmajam Mežaparka estrādē. 20. jūnijā no plkst. 18.00 līdz pat saulrietam, atzīmējot vēsturiskā objekta pirmā atjaunošanas posma pabeigšanu, notiks pasākums “#EsiPirmais Mežaparka Lielajā estrādē” ar koriem, deju kolektīviem un solistiem, ielīgošanu, spēlēm, konkursiem un balvām. Bet 21. jūnijā no plkst. 12.00 līdz 18.00 ikviens varēs klātienē izstaigāt un iepazīties ar Mežaparka Lielajā estrādē paveiktajiem būvdarbiem un vērienīgajām pārmaiņām. 

4. Trīs Osokinu koncerts pilī

22. jūnijs gleznainajā Mazās Mežotnes pils ainavā iegleznos pianistu tēva Sergeja un dēlu Andreja un Georgija Osokinu programmu „Latviešu komponistu klaviermūzika Saulgriežu noskaņās. Trīs Osokini”, ar latviešu klaviermūzikas zināmiem un vēl neatklātiem šedevriem ieskandējot Mazās Mežotnes pils šīs vasaras koncertsezonu. 

5. Līgo!

Visā Latvijā līdz 21. jūnijam Jāņu vainagu pīšana, pušķošana, līgošana un aplīgošana, Jāņuzāļu lasīšana un kaisīšana, Jāņuguņu darināšana, iedegšana, Jāņu siera gatavošana un alus darīšana caurvij vienpadsmitā Starptautiskā folkloras festivāla “Baltica” norises, pieskaņojoties tā moto „Ziedēšana. Jāņi”. Lielisks iesākums savu jāņuzāļu meklēšanai un Līgo nakts piedzīvošanai!

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti