Mēnesi Tartu notiks Latvijai veltīta kultūras programma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Atzīmējot Latvijas 103. dzimšanas dienu, mēneša garumā Tartu kultūras programmā "2+2 = Latvieši Tartu" pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs iepazīt un baudīt mūziku, literatūru un kino no Latvijas. Izglītojošā, mākslas un kultūras pasākumu sērija aicinās meklēt līdzīgo un atšķirīgo starp Latviju un Igauniju, kā arī atklāt jauno un unikālo par kaimiņiem svētku gaisotnē, informēja Tartu Latviešu biedrības pārstāvji.

Biedrība šādus pasākumu ciklus veido jau kopš 2015. gada. Šogad pasākumi pirmo reizi notiks vesela mēneša garumā un būs pieejami latviešu, angļu un igauņu valodā.

Svinības 18. novembrī atklās ekskursija "Pa latviešu pēdām" Igaunijas Nacionālajā muzejā, savukārt par muzikālu vakara turpinājumu klubā "Naiiv" rūpēsies mūsdienu folka grupa "Daba San" un DJ Dry. 25. novembrī programma turpināsies literārās noskaņās kopā ar rakstniekiem Rvīnu Vardi un Svenu Kuzminu, aicinot uz pastaigu pilsētā un neformālām sarunām bārā "ULA". Pasākumu cikla otro daļu veidos Latvijas kino – 1. decembrī pazīstamās režisores Lailas Pakalniņas filma "Spogulī", savukārt 8. decembrī Daces Pūces filma "Bedre". Abas filmas būs skatāmas "Elektriteater".

Visi pasākumi ir bezmaksas. Pilnu programmu meklējiet Tartu Latviešu biedrības "Facebook" lapā.

Ieeja pasākumos tikai ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas faktu apliecinošu sertifikātu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti