Mencendorfa namā - lasījums un fotoizstāde par senajiem Rīgas tiltiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Mencendorfa namā Rīgā 11.marta vakarā būs klausāms stāstījums par senajiem Rīgas tiltiem, ko lasīs vēstures pētnieks Gunārs Armans.

Priekšlasījums papildinās fotoizstādi par Rīgas tiltiem, kas līdz marta beigām skatāma Mencendorfa namā. Izstāde veltīta Latvijas tiltu būves inženiera Sergeja Borisova 85 gadu jubilejai.

"Mencendorfa namā pašlaik ir skatāma Rīgas jaunāko tiltu izstāde. Mēs nolēmām, ka rīdziniekiem varētu būt interesanti, kāda izskatījās Rīga un tās tilti, pirms bija uzbūvēti tie tilti, pa kuriem mēs šodien ejam pāri - Akmens tilts, Vanšu tilts," stāsta stāsta muzeja vadītāja Ilona Audere.

Par vēstures pētnieka Gunāra Armana gaidāmo stāstījumu Ilona Audere: "Tas būs Gunāra Armana diezgan tāls atskats pagātnē - sākot jau no 17., 18.gadsimta līdz 20.gadsimta sākumam. Lektors ir aizrautīgs Rīgas vēstures pētnieks un ļoti labs Rīgas pazinējs, kurš ilgus gadus strādājis Rīgas būvvaldes Pieminekļu aizsardzības nodaļā. Viņš uzrakstījis arī daudz dažādu rakstu, bet visa viņa ikdienas darbība bijusi saistīta tieši ar kultūras pieminekļiem, tai skaitā arī ar tiltiem."

Sergejs Borisovs savā jubilejas izstādē Mencendorfa namā prezentē savus tiltu projektus, demonstrē savu seno aizraušanos ar fotografēšanu un ceļošanu, kā arī izrāda lepnumu par savu dzimtu. Ar viņa līdzdalību tapuši daudzi tilti un to rekonstrukcijas Latvijā un ārzemēs, to vidū - Akmens tilts pār Daugavu Rīgā, Vecmīlgrāvja auto un dzelzceļa tilti, tilti pār Lielupi Jelgavā, Slokā, Kauguros, tilts pār Bārtu Liepājā, tilts pār Neris Kauņā, virkne tiltu Afganistānā un citi.

Izstādes nozīmīgu daļu veido fotogrāfijas, kuras stāsta par viņa ģimeni - sākot ar vācbaltiešu vecvecākiem no mātes puses un krievu aristokrātiem no tēva puses. Ar lielu mīlestību tiek glabātas dzimtas relikvijas - monētas, trauki, reprodukcijas, dokumenti. Daudz ir fotografēta sieva un meita, meitas ģimene. Inženieris lepojas ar savu mazdēlu, kurš kļuvis par kinooperatoru un fotogrāfu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti