Melbārdi virza uz UNESCO Ģenerālās konferences Kultūras komisijas priekšsēdētajas amatu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

UNESCO Izpildpadome apstiprinājusi Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) direktores Daces Melbārdes kandidatūru UNESCO Ģenerālās konferences 37.sesijas Kultūras komisijas priekšsēdētajas amatā.

Ārlietu ministrijas pārstāvji norāda, ka Latvijas kandidātes izvirzīšana Kultūras komisijas priekšsēdētājas amatā ir apliecinājums mūsu valsts aktīvajai iesaistei UNESCO darbībā, kā arī novērtējums Latvijas pārstāvju ekspertīzei un augstajai kvalifikācijai. Latvija ir vienīgā no Centrālās un Austrumeiropas reģionālās grupas valstīm, kuras pārstāvis izvirzīts kādas komisijas priekšsēdētāja amatā novembrī notiekošās Ģenerālās konferences laikā.

Kultūras komisija ir viena no deviņām komisijām un komitejām, kas tiek izveidotas uz katras Ģenerālās konferences norises laiku, un ir atbildīga par plenārsēdē pieņemto lēmumu sagatavošanu kultūrās jomā.

Daci Melbārdi amatā oficiāli apstiprinās UNESCO Ģenerālās konferences 37.sesija, kas notiks Parīzē šī gada novembrī un pulcēs pārstāvjus no 195 UNESCO dalībvalstīm, kā arī citām starptautiskām un nevalstiskām organizācijām.

Tajā paredzēts izskatīt plašu jautājumu loku, tai skaitā pieņemt UNESCO vidēja termiņa stratēģiju 2014.-2021.gadam, kā arī turpmākās rīcības programmu un budžetu 2014.-2017.gadam. Tāpat Ģenerālās konferences laika notiks arī UNESCO ģenerāldirektora vēlēšanas.

Melbārde ir Latvijas delegācijas vadītāja UNESCO Nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanas Starpvaldību komitejā 2012. līdz 2016.gadam. D.Melbārde bijusi UNESCO Latvijas Nacionālas komisijas ģenerālsekretāre (1999-2004).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti