Melbārde: Rīgā katastrofāli trūkst svarīgu kultūras būvju; šī valdība par to vēl neizlems

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgā, kas lepojas ar savu bagāto kultūru, joprojām katastrofāli trūkst vairāku citu svarīgu kultūras būvju. Tiesa gan, stratēģiskus lēmumus par tām šī valdība diez vai vairs pieņems, intervijā Latvijas Radio norādīja kultūras ministre Dace Melbārde.

Sešus gadus pēc celtniecības sākuma šodien apmeklētājiem savas durvis pirmoreiz vērs Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunā ēka. Ar savu arhitektūru tā varētu kļūt par jaunu 21.gadsimta Latvijas simbolu, bet Gaismas pilij jākļūst arī par izglītības, zinātnes, kultūras un sabiedriskās dzīves centru, sacīja  Melbārde.

Tai pašā laikā ministre norāda – Latvijā trūkst vairāku svarīgu kultūras ēku: „Šie objekti valstij ir nepieciešami, par to mēs vairs nediskutējam. Ir skaidrs, ka jāsakārto stadions Rīgā, pilsētai ir nepieciešams laikmetīgās mākslas muzejs un mūsdienīga dabiskās akustikas koncertzāle.”

Tomēr ar šiem jautājumiem, visticamāk, būs jāstrādā jaunajai valdībai. „Domāju, ka tas daudz kur ir arī tāds politiskās gribas jautājums. Ne tikai nacionālā, bet arī pilsētas līmenī. Arī spēja vienoties par kādu konkrētu lietu. Es teiktu, ka tas lielā mērā būs jaunās valdības un parlamenta uzdevums. Šī valdība un parlaments var pateikt viedokli un parādīt virzienu, bet stingrā vienošanās par to - darām vai nedarām - tai ir jānotiek jau jaunās valdības un parlamenta laikā,” norāda Melbārde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti