Melbārde: Kultūras infrastruktūras uzlabošanai piesaistīs ES līdzekļus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kultūras infrastruktūras uzlabošanai Rīgā un Latvijā piesaistīts Eiropas Savienības fondu līdzekļus, intervijā Latvijas Radio raidījumā „Labrīt!” sacīja kultūras ministre Dace Melbārde.

Viņa norādīja, ka Latvijai iespēju parādīt kultūru visā tās krāšņumā traucē infrastruktūras trūkums. „Tas ir jautājums par mūsdienīgu mūzikas zāli, tas ir jautājums par Dziesmu svētku infrastruktūru (..) tas ir jautājums par Mežaparka estrādi,” sacīja Melbārde.

Šobrīd notiek darbs, lai piesaistītu Eiropas fondu līdzekļus infrastruktūras uzlabošanai. To varētu darīt, apvienojot kultūras objektu celtniecību ar vides sakārtošanu. Proti, kādas patlaban degradētas teritorijas vietā varētu būt kultūras objekts. Iznākumā iegūtu gan pilsētvide, gan kultūra.

Viens no piemēriem ir Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēka. Agrāk ne visai sakoptā teritorija ir pārvērtusies par vieta ar daudz augstāku vērtību, kas spēj ieinteresēt arī investorus un sekmēt uzņēmējdarbību.

Melbārde par nepieciešamību sakārtot kultūras infrastruktūru izteicās esot vēl piedaloties Dziesmu un deju svētku rīkošanā. Toreiz tagadējā kultūras ministre sacīja, ka Latvijai ir jādomā gan par Mežaparka estrādes rekonstruēšanu, gan jauna stadiona celtniecību, kur varētu būt ievērojami vairāk skatītāju, kas apmeklētu Dziesmu un deju svētkus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti