Melbārde: Koncerts «Dzimuši Rīgā» varētu kļūt par tradīciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Koncerts "Dzimuši Rīgā" varētu kļūt par tradīciju, bet vajadzētu pārdomāt, vai tam jānotiek katru gadu, pauda kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).

"Latvijas izcilāko mūziķu pulcēšanās vienā koncertā bija ilgi gaidīts notikums, un šādus gaidīšanas svētkus gribētos piedzīvot atkal," saka ministre. Viņa norāda, ka tomēr jārēķinās arī ar to, ka mūsu izcilo mākslinieku darba grafiks ir aizpildīts vairākus gadus uz priekšu.

Melbārde uzsvēr, ka Kultūras ministrija (KM) pastāvīgi atbalsta dažādus kultūras pasākumus, arī tādus, kuros viesojas Latvijas starptautiski pazīstamie mākslinieki. Ja koncerts notiktu atkārtoti, KM izskatītu iespēju šo pasākumu atbalstīt.

Jau ziņots, ka Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmā 6.jūlijā notika koncerts "Dzimuši Rīgā", kurā uzstājās Rīgā dzimušās akadēmiskās mūzikas zvaigznes. Uz skatuves pie Latvijas Nacionālās operas (LNO) kāpa Maija Kovaļevska, Inese Galante, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Miša Maiskis, Baiba Skride, Iveta Apkalna, Vestards Šimkus, Raimonds Pauls un Laima Jansone, kā arī Latvijas Radio koris, Valsts akadēmiskais koris "Latvija" un diriģents Māris Sirmais, kamerorķestris "Kremerata Baltica" un īpaši šim projektam izveidots labāko mūziķu orķestris Andra Pogas vadībā.

Koncertu cikls "Dzimuši Rīgā" noslēgsies ar Jansona un Bavārijas Radio orķestra koncertu, kas notiks 7.novembrī plkst.19 LNO. Jansons koncertu veltīs savam tēvam diriģentam Arvīdam Jansonam, godinot viņu 100 gadu jubilejā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti