Mecenāts Jānis Zuzāns atcēlis plānoto finansējumu kultūras norisēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

25. martā kļuvis zināms, ka uzņēmējs un kultūras mecenāts Jānis Zuzāns nolēmis atcelt šogad ieplānoto finansējumu mākslas un kultūras norisēm. Kā skaidro uzņēmējs, šādu soli licis spert valdības lēmums ārkārtējās situācijas dēļ slēgt visas spēļu zāles, tostarp arī viņam piederošās.

Jau tagad var droši apgalvot, ka Zuzāna lēmuma sekas izjutīs, piemēram, fonds “Mākslai vajag telpu”, “Purvīša balva”, apgāds “Neputns” un Latvijas Nacionālais teātris. Tāpat neskaidra ir arī mākslas centra “Zuzeum” nākotne.

KONTEKSTS:

Pasaulē izplatoties jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai Covid-19, Pasaules Veselības organizācija atzina, ka saslimstība sasniegusi globālās pandēmijas līmeni. Daudzās pasaules valstīs ieviesti stingri ierobežojumi - atcelti masu pasākumi, slēgtas robežas, skolas un citas iestādes uc.

Latvijā pirmoreiz saslimšana ar Covid-19 konstatēta 2020. gada 2. martā. Ar mērķi ierobežot infekcijas izplatīšanos Latvijā 12. martā nolemts izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā no 13. marta līdz 14. aprīlim un kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu, tostarp mācībām skolās jānotiek attālināti un arī atcelti pasažieru pārvadājumi un lidojumi.

Pandēmijas ekonomisko seku pārvarēšanai valsts mobilizējusi līdzekļus nedaudz vairāk kā 2 miljardu eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti