Mazirbē svinēs Līvu karoga svētkus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Svētdien, 16.novembrī, Mazirbē tiks svinēti Līvu karoga svētki. Līvu zaļi baltzilais karogs pirmoreiz uzvilkts mastā un iesvētīts pirms 91 gada 18.novembrī.

Karoga svētki lībiešiem ir ļoti īpaši identitātes apzināšanās svētki. Svinību sarīkojumi 16.novembrī būs daudzveidīgi. To vidū - gan dievkalpojums, gan etnogrāfiskās istabas atklāšana.

Īpaši interesanta varētu būt fotogrāfiju izstāde par veco laivu kapsētu. "Tās ir vecas laivas no pagājušā gada 60.gadiem, kas ir atstātas jūras krastā no laikiem, kad zvejniecība panīka lībiešu krastā. Tā tās laivas tur arī ir saglabājušās kopš tiem laikiem. Šī foto izstāde parāda, kā šī laivu kapsēta ir izskatījusies 1998.gadā un šogad. Cilvēki varēs salīdzināt, ko laika zobs ir darījis ar šīm laivām," stāsta aģentūras LETA Kurzemes korespondents Kārlis Lithens.

Viens no nozīmīgākajiem Līvu karogu svētku pasākumiem būs etnogrāfiskās istabas atklāšana Lībiešu tautas namā Mazirbē. "Ir iekārtota etnogrāfiskā istaba, kurā ir apskatāmi priekšmeti, kādus piekrastes ļaudis ir izmantojuši sadzīvē - tur ir priekšmeti no 19.gadsimta, tās ir dažādas mēbeles, ir arī kalēja darba rīki, abras, pludiņi," stāsta Kārlis Lithens.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti