Matulis: Cerības uz Melbārdi ir lielākas nekā citos gadījumos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

 

Kultūras nozarē strādājošo cerības uz Nacionālās apvienības izvirzīto kultūras ministres amata kandidāti Daci Melbārdi ir lielākas nekā parasti, kad jomā strādājošie tiek iepazīstināti ar jaunu ministri.

Tā intervijā Latvijas Radio otrdienas rītā atzina Kultūras alianses pārstāvis Haralds Matulis.

„Cerības ir lielākas nekā pie citiem ministriem," saka Matulis.

Viņš uzsvēra, ka ir radies iespaids par Melbārdi kā par cilvēku, kas spēj organizēt plaša mēroga darbu un kam ir sapratne par kultūras nozari. Matulis izteica cerību, ka Melbārdes komunikācija ar nozari būs labāka nekā bijušajai kultūras ministrei Žanetai Jaunzemei–Grendei.

Tiesa, Matulis atzina, ka problēmas darbā ar Jaunzemi–Grendi bija ne tikai vājās komunikācijas, bet arī personīgu antipātiju dēļ. „Mana intuīcija saka, ka tā iepriekšējā nepatika bija personīgas antipātijas," saka Matulis. Viņš atzina, ka Jaunzeme–Grende spējusi paveikt arī labus darbus, piemēram, iegūt salīdzinoši lielus valsts budžeta līdzekļus.

Ziņots, ka Nacionālā apvienība pirmdien oficiāli kultūras ministres amatam izvirzīja Daci Melbārdi. Iepriekšējo ministri premjers Valdis Dombrovskis („Vienotība") atlaida no darba pēc tam, kad viņa ilgstoši nespēja sastrādāties ar kultūrā strādājošajiem un pēc konflikta ar nu jau bijušo operas direktoru Andreju Žagaru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti