Rīta Panorāma

Intervija ar NMPD direktori Lieni Cipuli

Rīta Panorāma

"Tūlīt paliks labāk" – Ivetas Troalikas pirmais romāns

Maskavā bijušajā elektrostacijā izveido kultūras centru

Maskavā bijušajā elektrostacijā izveido kultūras centru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Krievijas galvaspilsētas Maskavas centrā jauns plašs kultūras centrs izveidots bijušās elektrostacijas telpās. Projektu īstenoja privāti mecenāti, un to atbalstīja arī varas iestādes.

Veidotāji norāda, ka ideja par iestādēm, kas aktīvi iesaista cilvēkus kultūras procesos, radās jau 19. gadsimta beigās, bet šodien to iespējams piepildīt ar jaunu saturu. Kultūras nami parādīja iespēju apvienot vienuviet izstāžu zāles, radošās darbnīcas, bibliotēku, teātri, koncertzāli, muzeju, kinoteātri un pat skolu, un visas šīs iespējas ir jaunajā centrā.

1905. gadā būvētais nams ir arī spilgts industriālās arhitektūras paraugs, bet papildu iespējas sniedz atrašanās vieta netālu no Kremļa un Tretjakova galerijas. Projektu īstenoja miljardiera un gāzes kompānijas “Novatek” galvenā akcionāra Leonīda Mihelsona veidotais fonds, bet ēkas pārbūvei piesaistīja pasaulslaveno itāļu arhitektu – Parīzes Pompidū centra projektētāju Renci Piano. Šādu projektu Maskavas centrā, protams, nevarēja īstenot bez Kremļa akcepta, un par to liecināja arī televīzijā parādītie kadri, kur pie centra redzams prezidents Vladimirs Putins un pilsētas mērs Sergejs Sobjaņins.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti