Mārtiņš Brauns saņems nozīmīgu Katalonijas kultūras balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Komponistam Mārtiņam Braunam Katalonijā piešķirta Augstā kultūras balva jeb Nacionālā izdevēju asociācijas balva par ieguldījumu kultūrā, Katalonijas vārda popularizēšanā un augstajiem mākslinieciskajiem sasniegumiem visā karjeras laikā.

Balvu īpašā ceremonijā Barselonā 28.jūnijā pasniegs Katalonijas reģiona prezidents.

Otto Ozols par Katalonijas kultūras balvas piešķiršanu Mārtiņam Braunam
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Tā Katalonijā skaitās ļoti prestiža balva, un to parasti pasniedz augstākie politiskie vadītāji - Katalonijas prezidents un Katalonijas parlamenta prezidente," stāsta publicists Otto Ozols. "Īpašs ir tas, ka šogad ir pirmā reize vēsturē, kad šī balva tiek pasniegta trīs ārzemniekiem. Viens no viņiem ir Mārtiņš Brauns."

Pēc Otto Ozola domām, galvenais, kas noteicis balvas piešķiršanu Braunam, ir komponista drosme solidarizēties ar katalāņiem, kamēr daudzi Eiropas politiķi "bēguļo no katalāņiem". Publicists velk paralēles ar 1989.gadu, kad Eiropas politiķi "bēguļojuši" no baltiešiem. Līdzīgu attieksmi, pēc Otto Ozola domām, šobrīd izjūt katalāņi, tāpēc viņi novērtē tos cilvēkus, kuri nebaidās pateikt to, ko domā.

Jau vēstīts, ka 2014.gadā komponista Mārtiņa Brauna dziesma „Saule, Pērkons, Daugava" kļuva par Spānijas ziemeļaustrumu reģiona Katalonijas neatkarības kustības himnu. Dziesmu, Barselonā pieminot Katalonijas brīvības cīņu 300. gadadienu, izdziedāja desmitiem tūkstošu cilvēku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti