Māris Bērziņš iegūst Baltijas Asamblejas balvu literatūrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Otrdien, 6.oktobrī, Saeimā vērtējot Baltijas Asamblejas balvas kandidātus, starptautiska žūrija nolēma 2015.gada balvu literatūrā piešķirt latviešu rakstniekam Mārim Bērziņam par romānu "Svina garša". Šogad izdotais darbs vēsta par liktenīgiem notikumiem Latvijas dzīvē Otrā pasaules kara sākumā.

Baltijas Asamblejas balvu mākslā šogad saņems lietuviešu diriģents Modests Pitrens par radošajiem centieniem, kas stiprina Baltijas valstu kultūru mijiedarbību, uzstājoties koncertvietās un teātros Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Savukārt balvu zinātnē piešķirs Klaritai Eva Petai un Vello Petai no Igaunijas par monogrāfiju "Transitional and Retrospective Justice in the Baltic States".

Katras balvas apjoms ir 5000 eiro. Balvas pasniegs gadskārtējā Baltijas Asamblejas sesijā, kas norisināsies 19. un 20.novembrī Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.

Žūrijā bija deviņi literatūras, mākslas un zinātnes eksperti no Igaunijas, Lietuvas un Latvijas.

Līdztekus uzvarētājiem Baltijas Asamblejas balvai literatūrā šogad bija nominēti Sigits Parulskis un Trīna Sometsa, mākslā Laima Jansone un Helena Sildna, savukārt zinātnē - Zenons Norkus un Tālavs Jundzis.

Baltijas Asamblejas balva ir dibināta 1994.gadā, un to ieguvuši daudzi pazīstami kultūras, zinātnes un mākslas jomas darbinieki. Pagājušajā gadā balvu mākslā saņēma Jaunā Rīgas teātra režisors Alvis Hermanis par radošajiem sasniegumiem, uzvedot virkni izrāžu.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti