Mākslu augstskolu studenti aicina uz trimdas dzejas performanci Cēsīs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Cēsu Mākslas festivāla programmas ietvaros Latvijas mākslu augstskolu jaunieši piedāvā iespēju viesoties vilcienā, kas ir iesprūdis starp robežām. Trimdas dzejas lasījumu performance “Laika vilciens” būs skatāma 12. jūlijā plkst.19.00 koncertzāles “Cēsis” kinozālē.

Cēsu pilsētas iedzīvotājiem un festivāla viesiem būs iespēja doties ceļā uz nekurieni un brauciena laikā iepazīt ne tikai izcilos latviešu trimdas dzejnieku darbus, bet arī pašu studentu jaunradi.

“Laika vilciena” stāstu ir veidojusi Alise Zeidaka un Dārta Cīrule. Jaunā komponiste Agita Reķe ir radījusi performancei īpašu skaņu partitūru, savukārt scenogrāfiju un vizuālo noformējumu īstenoja māksliniece Megija Jēkabsone un video mākslinieks Emīls Alps.  Starp “Laika vilciena” pasažieriem un dzejas lasītājiem būs jaunieši, kas ikdienā darbojas dažādu teātru studijās un Latvijas Kultūras akadēmijas jaunie dramaturgi.

“Reizēm šķiet, ka trimdas tēma ir kā svešķermenis Latvijas vēsturē. Jā jau jā, tas taču ir par latviešiem (tātad mums pašiem!) – par tiem, kuri svešu varu dēļ bija spiesti pamest it visu un rast jaunu dzīvi svešumā. Tomēr viņi – tur svešumā dzīvojušie, augušie un dzimušie – šķiet sveši, tāli, neiepazīti. Mēs, palicēji, to droši vien pat nevaram apjaust, kā tas ir – pēkšņi būt prom, tikt izrautam no savas zemes –, tāpēc esam radījuši šo vilcienu. Tev ir biļete un izvēle – kāpt vai nekāpt šajā vilcienā,” komentē viena no idejas īstenotajām Alise Zeidaka.

Izrāde būs skatāmas koncertzāles “Cēsis” kinozālē 12. jūlijā plkst. 19.00. Ieeja bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti