Kultūras ziņas

Ar Verdi REKVIEMU Cēsīs un Parīzē

Kultūras ziņas

Izstāde "Disidents" izsauc starptautisku rezonansi

Mākslas muzejs gatavojas ekspluatācijai

Mākslas muzejs gatavojas ekspluatācijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Nacionālo mākslas muzeju (LNMM) apmeklētājiem atklās 2016.gada maijā, pavēstīja LNMM direktore Māra Lāce, iepazīstinot ar ēkā paveiktajiem darbiem. Šobrīd paveikti 60%.

Muzeja paplašināšanas ietvaros top ne vien jauna kafejnīcas ēka, bet arī apakšzemes telpas izstādēm un uzlabojums, kas atvieglos muzeja apmeklējumu cilvēkiem ar kustību ierobežojumiem – ēkā tiek iebūvēti lifti.   

"Pirmā izstāde, ar kuru mēs atklāsim šo izstāžu zāli, ir mūsu mākslinieka, es atļaušos teikt mūsu mākslinieka 20.gadsimta otrās puses avangarda klasiķa Miervalža Poļa personālizstādi," stāsta LNMM direktore Māra Lāce

Gada sākumā LNMM rekonstrukcijas izmaksas palielinājās par 1,2 miljoniem eiro, taču pilsētas vadība sola, ka turpmāk papildus līdzekļi vairs nebūs nepieciešami.

"Par katru eiro mums notiek diskusija. Par katru eiro," uzsver RD Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs. "Mēs sākam papilddarbus no vienas summas, beidzam absolūti ar citu summu un tas ir normāli."

"Nav nepieciešama šobrīd papildus nauda būvniecībai tas nozīmē, ka no Rīgas domes budžeta papildus prasījumu būvniecībai nav paredzēti," saka arī Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Muzeju sabiedrībai plānots oficiāli atvērt nākamā gada 4. maijā, bet ekspluatācijā nodot šī gada 1. decembrī.

Tiek solīts, ka ieejas biļešu cenas apmeklētājiem paaugstinātas netiks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti