Mākslas muzeja rekonstrukcijas pabeigšana varētu aizkavēties par gadu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Sarežģījumu dēļ Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) rekonstrukcija varētu ieilgt no pusgada līdz gadam, un to varēs atklāt ne agrāk kā 2016.gada pirmajā pusē. Tā Latvijas Radio prognozēja muzeja ēkas īpašnieka - Rīgas domes Īpašuma departamenta - vadītājs Oļegs Burovs.

Aizkavēšanās saistīta ar projektētāja iecerēto sarežģīto apakšzemes apjomu parka pusē, kura rakšanas laikā paplašinājās vecās ēkas plaisas, tāpēc nācās pārstrādāt projekta risinājumus. Tā dēļ pieaugs arī muzeja rekonstrukcijas izmaksas, atzīst Burovs.

„Šobrīd es varu pateikt tikai vienu – ekspluatācijā nodošanas termiņš būs pagarināts no sešiem mēnešiem līdz gadam. Viennozīmīgi, tas nebūs vairāk kā gads. Tad mēs varam runāt telpas būvdarbu pabeigšanu, nodošanu ekspluatācijā un nodošanu muzejam aptuveni 2016.gada sākumā. Tāpēc muzeja svinīgā atklāšana varētu būt 2016.gada 4.maijā,” norāda Burovs.

Departamenta vadītājs pagaidām gan vairās runāt par papildus finansējumu rekonstrukcijai: „Jā, mēs saprotam, ka jaunie risinājumi prasa papildu finansējumu, bet šobrīd es negribu runāt par konkrētiem tūkstošiem. Mēs gribam sagaidīt pavasari, vasaru, tad konkrēti viss būs skaidrs.”

Iepriekš LNMM direktore Māra Lāce Latvijas Radio raidījumā „Kultūras Rondo” norāda, ka rekonstruēto muzeju nav reāli atklāt 2015.gadā, kā tas iepriekš bija plānots.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti