Mākslas akadēmijas karnevālā šogad – ceļojums no distopijas līdz utopijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) 82. karnevāls norisināsies 7. februārī. Karnevāla šī gada tēma būs “Utopija. Distopija” – tas pārtaps par portālu ceļojumiem uz nākotnes pasauli, medijus informē LMA pārstāvji.

Pasākumu atklās pulksten 21.00 Latvijas Kultūras akadēmijas horeogrāfijas studenti ar īpaši karnevālam sagatavotu performanci. Uzreiz pēc ceremonijas pilnā sparā uzsāks darboties un atdzīvoties akadēmijas telpas, padarot karnevālu par visu mākslu svētkiem – trīsstāvīgu performanci deviņu stundu garumā.

Rīkotāji atklāj – karnevāla apmeklētājs no tagadnes pasaules akadēmijas telpās tiks teleportēts uz vairākiem nākotnes pasaules scenārijiem,

kur sākot no tumšiem distopijas labirintiem, kur valda tehnoloģijas, mākslīgais intelekts, sintētika, elektronika, varēs ceļot līdz utopiskai harmonijai, kur mijiedarbosies daba, tehnoloģijas un cilvēks.

Par ceļojuma vizuālajiem iespaidiem rūpēsies LMA studenti, ''SaulartCrew'' un Lastādijas komūna. Audiālo pārdzīvojumu nodrošinās vairākas mūzikas skatuves, kur savu ceļojumu Neona pilsētā aicinās izbaudīt “Ozols”, totālu skaņas pārtapšanu matērijā nodrošinās grupa “TESA”, uz utopiskās Latvijas Mežu skatuves ar savu lirisko maigumu apburs grupa “JUUK”, bet asumu un nemierīguma devu piešķirs grupa “Nikto”, mundruma dzirksti piešķils tādas grupas kā “The Coco'nuts”, “Rahu the Fool”, “Avots”, Sub Scriptum” un citi. Par elektronisko apokalipsi rūpēsies vairāki pašmāju scēnā zināmi mākslinieki un apvienības kā “Gas of Latvia”, “Claustrum” apvienība “Basa kāja”. Džeza ritmus nodrošinās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti.

Toties uzkrāt spēkus tālākam ceļam varēs kino portālā, kur par programmu rūpējas “2Annas” un performanču buduārī “Patvērums”. Īpaši jaunās pasaules iestājeksāmeni notiks Dzejas katedrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti