Mākslas akadēmija gatavojas karnevālam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmijā 7. februārī jau 82. reizi norisināsies leģendām apvītā karnevāla nakts, kurai šogad dots nosaukums “Utopija. Distopija”. Viesi aicināti ļauties jaunai pieredzei un ieskatīties nākotnē, nokļūstot fantāziju uzburtās pasaulēs. Jau vairākas nedēļas paralēli mācībām akadēmijā valda satraukta mākslinieciskās nekārtības un rosīgas centības atmosfēra.

Latvijas Mākslas akadēmijas telpas šajās dienās grūti pazīt. Lavierējot starp dekorāciju un rekvizītu kalniem, tiek pārbīdītas mēbeles, skaņu aparatūra, veidotas instalācijas un uzstādītas skulptūras, lai radītu atbilstošu interjeru šī gada karnevālam “Utopija. Distopija”. 

Latvijas Mākslas akadēmijas karnevāla rīkotāja Santa Leimane stāsta: “Piedāvāsim apmeklētājiem dažādus nākotnes pasaules scenārijus. Sākot no utopiskā, kas ir ideālais, izsapņotais, perfektais scenārijs līdz distopijai, kas ir antiutopiskais scenārijs.

Viss būs pilnīgi jauns. Nekas nav no iepriekšējiem gadiem. Tas katru gadu ir kaut kas unikāls.”

Līdzās dažādām performancēm un mūziķu priekšnesumiem, kas norisināsies trīs stāvos akadēmijas vestibilos un gaiteņos, tematiski dažādas noskaņas varēs baudīt arī mācību auditorijās.

Biodeju performanci, tējas ceremoniju un orākula pareģojumus etniskā transa mūzikas pavadījumā varēs vērot buduārā “Patvērums”. Baltā telpa vilinās ar džeza mūzikas programmu, savukārt īpašā “Kino portālā”, iekārtojoties lielā ligzdā, būs iespēja aplūkot tehniskās jaunrades nama “2Annas” sagatavoto filmu programmu.

“Kopā ir vairāk nekā 150 brīvprātīgie studenti, kas sadalīti 18 grupās kā dekoratori. Kā arī mūs atbalsta ļoti daudzi sponsori, kas piesaistīti caur Latvijas Mākslas akadēmiju,”

uzsver Latvijas Mākslas akadēmijas karnevāla rīkotāja Karlīna Strautmale.

Latvijas Mākslas akadēmijas ikgadējais karnevāls ik gadu pulcē tūkstošiem studentu, absolventu un radoši izklaidēties noskaņotu viesu. “Utopija. Distopija” jeb nākotnes pasaules noteikumi akadēmijā stāsies spēkā piektdienas vakarā un ilgs līdz pat sestdienas rītam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti