Kultūras ziņas

"Positivus" Rīgā hip-hip (no)skaņās

Kultūras ziņas

Mežaparku pieskandina "Melo-M Mega orķestris"

Piknikā ar mūziķiem un māksliniekiem

Lūznavas muižā ar koncertiem un radošajām darbnīcām aizvadīts «Mākslas pikniks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pēc gada pārtraukuma arī Lūznavas muižas parkā atgriezies ierasti jūlija vidū rīkotais "Mākslas pikniks". Šoreiz tradicionālo festivāla vērtību turpinātājiem, gleznotājām plenērā un keramiķiem ceplī nācās pielāgoties laikapstākļu un teātra mākslinieku sagādātajiem izaicinājumiem. Tikmēr no skatuves izskanēja karstie Vidusjūras zemju ritmi, viesojoties mūziķiem no Itālijas un Portugāles.

"Mākslas piknikā" ļaut skatītājiem vērot, kā top māksla, – tā ir gleznotāju apvienības "V.I.V.A" loma festivālā. Kamēr mūziķi, keramiķi vai radošo darbnīcu vadītāji meklē jaunas idejas, viņas turas pie pamatvērtībām: svētdienas vakarā glezno un ļauj darbu tapšanā piedalīties arī apmeklētājiem.

Apvienības "V.I.V.A." pārstāve Ilze Griezāne: "Cik tad bieži var tā tikt mākslinieka darbnīcā? Tā, lai varētu ienākt un pār plecu ielūrēt: ko tas mākslinieks tur dara? Tas, man liekas, ļoti piesaista."

Tāpat daudzus piesaistīja arī radošā darbnīca ar iespēju atstāt savu pēdu nospiedumu Lūznavas muižas parkā pavisam burtiskā nozīmē – ģipsī. "Mākslas piknikā" ierasts no cepļa izņemt vēl siltus keramikas traukus, taču šoreiz tas notika Rēzeknes teātra "Joriks" izrādes "Muols" laikā.

Keramiķis Staņislavs Viļums skaidro: "Mēs pirms tam tikāmies ar režisoru (Mārtiņu Eihi – red.), izrunājām katrs savu lomu. Jā, un tas bija ļoti interesanti, man pat tā bija kāda informācija no jauna nedaudz."

Pasākumu kā vietu, kur pārbaudīt, vai eksperiments izdevies, izmanto arī jaunu ideju meklētāji. Piemēram, dizaina priekšmetu veidošanā no māla un betona. Tikmēr uz skatuves kāpa gan Latgales un Latvijas džeza mākslinieki, gan mūziķi, kas ceļu mērojuši no Portugāles. Kristians Marrs, grupas "Albaluna" pārstāvis, teic: "Mēs izmantojam Turcijas, Grieķijas, Balkānu reģiona tradicionālās mūzikas ritmus, stilus, kompozīcijas un pārveidojam tos modernākam skanējumam. Tā ir etnomūzika, jo izmantojam tādus instrumentus kā portugāļu ratu liru, vijoli, perkusijas."

Festivālu noslēdza grupa "Very Cool People" ar dziedātāju Paulu Saiju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti