Kultūras ziņas

Gunāra Kroļļa zemapziņas māksla

Kultūras ziņas

Klajā nāk grāmata par Johanu Heinrihu Baumani

Maija Amoliņa saņem Cicerona balvu

LTV žurnāliste Maija Amoliņa saņem Cicerona balvu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

22.novembrī svinīgā ceremonijā Latvijas Zinātņu akadēmijā pasniegtas Cicerona balvas, kuru mērķis ir novērtēt labas profesionālās komunikācijas nozīmi. Mediju jomā balvu saņēmusi Latvijas Televīzijas žurnāliste Maija Amoliņa par kvalitatīvu sniegumu mūzikas žurnālistikā.

Maija Amoliņa par Cicerona balvu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Maija Amoliņa ir pagodināta par šo atzinību un stāsta, ka ziņu par balvas piešķīrumu saņēmusi zīmīgos apstākļos.

"Šī balva ir pilnīgi negaidīta, un cik interesanta sakritība - es biju ar dēlu Romā. Staigāju pa skaisto Romu, apceru dižo ģēniju devumu, kas saglabājies līdz mūsdienām, un te pēkšņi ielas troksnī sadzirdu zvanu. Zvana Miervaldis Mozers. Es saku, slikta dzirdamība, pārzvanīšu pēc divām dienām, kad būšu Rīgā. Viņš saka - nē, nē! Ja jau tu esi Cicerona pilsētā Romā, tad man tev tas noteikti jāpasaka. Nu, tiešām, tā bija tik pārsteidzoša sakritība," stāsta Maija Amoliņa.

Amoliņa atzīst, esot jauki, ka viņas mūža darbs Latvijas Televīzijā mūzikas jomā ir pamanīts un novērtēts. Cicerona balvas ieguvēja pateicas personībām, kuras viņa intervējusi un par kurām veidojusi raidījumus.

Cicerona balva šogad nonāca arī pie politologa Ivara Ījaba par politisko koncepciju daudzveidīgu un atraktīvu izgaismojumu, kā arī pie vēsturnieka, Vidzemes Augstskolas rektora Gata Krūmiņa par būtisku ieguldījumu Latvijas tautsaimniecības vēstures pētniecībā un izvērtējumā.

Starptautiskās komunikācijas kategorijā Cicerona Goda nosaukumu saņēma Ingeborgas von Kleistas vadītā Hamburgas izdevniecība "Baltische Briefe" (Baltijas vēstules), kuras mēnešraksts jau 70 gadus rūpējas par informatīvās plūsmas apmaiņu starp Vāciju, Latviju un Igauniju, īpaši uzrunājot vācbaltu paaudzes un viņu draugus Baltijā un pasaulē.

Antibalvas Mērfija titula adresāts šoreiz ir ekonomikas politiķu greizi organizētā un sabiedrībai godīgi neizskaidrotā elektrības OIK nodevas ieviešana.

Cicerona/Mērfija balvu kopš 1999. gada pasniedz politiķiem, zinātniekiem, publicistikas un tautsaimniecības praktiķiem par pieņemto lēmumu skaidrojumu sabiedrībai. Laureāti ir bijuši gan ārvalstu līderi, gan izcili Latvijas kultūras un izglītības jomas pārstāvji, žurnālisti, pašvaldību vadītāji. Žūrijas priekšsēdētājs ir Latvijas Zinātņu akadēmijas Senāta priekšsēdētājs Jānis Stradiņš, sadarbības partneri - Rīgas Tehniskā universitāte un Latvijas Universitāte.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti