LTV un Latvijas Radio nākotnē, iespējams, pasniegs kopīgu gada balvu kultūrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šonedēļ tika sadalītas gada balvas kultūrā. Balvas „Kilograms kultūras” organizatori atklāj, ka nākamgad tiks paplašināta balvas nozīme, un, iespējams, tiks veidota sadarbība ar radio, pasniedzot kopīgu Latvijas sabiedrisko mediju kultūras balvu. 

„"Dienas" gada balva kultūrā" tika pasniegta jau trīspadsmito gadu, bet „Kilograms kultūras" – trešo reizi. Kā Latvijas Radio raidījumā „Kultūras Rondo” pavēstīja pasākumu organizatori, pagājušais gads ir bijis piesātināts un dažādiem kultūras notikumiem bagāts.

„2013. gads bija pilns ar kultūras notikumiem, daudz kas notika. Man liekas, ka vispār pēc tiem krīzes gadiem, visi šie procesi bagātinās un kuplinās. Tā kā atlase ir diezgan skarba un, protams, brīžiem arī subjektīva, jo katram ir savi kritēriji,” saka Latvijas Televīzijas kultūras raidījumu redakcijas vadītāja un viena no pasākuma organizatorēm Ieva Rozentāle.

Viņa arī atzīst, ka šis gads ir iesācies ar dažādiem jaunumiem. Un jau tagad ir novērojamas pārmaiņas, it īpaši kino jomā. 

Ir bijuši mēneši iepriekšējos gados, kad nevar piedāvāt uz balsošanu ceturksnī trīs darbus, tāpēc, ka [to] nav vienkārši. Taču šajā gadā, ko mēs esam jau atklājuši, pirmajos mēnešos ir diezgan daudz filmu, tā kā būs ko izvēlēties,” atklāj organizatore. 

Pārmaiņas tiek plānotas arī kultūras jomā un pašā balvu pasniegšanā.

„Šobrīd ir tā, ka mēs esam izlēmuši paplašināt savas balvas aprises un varbūt arī nozīmi un vietu tādā veidā, ka, ja mēs visu laiku to darījām savas kultūras redakcijas ietvarā, tad šobrīd mēs to esam iznesuši jau kā Latvijas Televīzijas balvu,” atzīst Rozentāle un norāda, ka cer veidot sadarbību arī ar Latvijas Radio. 

Es ceru, ka mēs arī turpināsim tādas sarunas, ka mēs varētu nākotnē apvienoties ar Radio un veidot kopīgu kultūras balvas piedāvājumu, jo mēs esam sabiedriskie mediji Latvijā, un mums ir tādi zināmi uzdevumi, kas mums ir jāveic kā sabiedriskajiem medijiem,” norādīja Rozentāle. 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti