Kultūras ziņas

Etīžu teātris "Nerten" iesaistās politikā

Kultūras ziņas

Saldās ciešanas Rīgas Krievu drāmas teātrī

Jubilejas sezonā LTV – bagātīgs kultūras piedāvājums

LTV un Latvijas Radio apvieno spēkus kultūras balvai «Kilograms kultūras»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Radio un Latvijas Televīzija (LTV)  turpmāk vēl ciešāk sadarbosies kultūras jomā: „Kilograms kultūras" kļuvis par vienotu sabiedrisko mediju kultūras balvu, kuras kandidātu izvērtēšanā apvienojušies televīzijas, radio un vienotā ziņu portāla „lsm.lv" eksperti.

„Kilogramu kultūras" pasniegs nākamā gada februārī, bet vēl šogad turpināsies skatītāju balsojumi par divu ceturkšņu nominantiem. 

Apvienojot spēkus un stiprinot Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio sadarbību, sabiedrisko mediju balva „Kilograms kultūras" pāraugs jaunā kvalitātē - par to ir pārliecinātas Latvijas Radio 3 „Klasika" direktore Gunda Vaivode un Latvijas Televīzijas Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

“Šī sadarbība ir kaut kas absolūti jauns, un es domāju, ka Latvijas Radio un Latvijas Televīzija ir tie pamatbalsti kultūras žurnālistikā Latvijā,"  norāda Rozentāle. "Un apvienojot spēkus, mēs varam izdarīt vēl labāk un vairāk, un aptvert arī sīkāk un veiksmīgāk analizēt, to visu apspriest. Es domāju, ka, ja mēs kopā turēsimies, varēsim šo balvu izveidot un viņa varētu kļūt par patiešām stabilu tradīciju Latvijas kultūras telpā, un tā būtu jauna balva.”

„Man šķiet, ka tieši apvienojoties šīs balvas izveidē, „Kilograms kultūras" būs ieguvis gan jaunu kvalitatīvu apjomu, gan arī prestižu. (..) „Kilogramu kultūras" par šo gadu mēs pasniegsim nākamā gada februārī. Četras reizes gadā tiek izvērtēti nominanti, un žūrijā mēs esam 11 eksperti - gan no Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio raidījumiem „Kultūras rondo", „100g kultūras", Latvijas Radio 3 „Klasika" un portāla „lsm.lv"," turpina Rozentāle.

„Tā ir lieliska iespēja pārraudzīt milzīgu kultūras lauku, tās ir fantastiskas diskusijas (..), un tā ir iespēja iesaistīties vērtēšanā arī klausītājiem un skatītājiem, ar ko šī balva atšķiras no visām pārējām. Eksperti ir tie, kas izvirza nominantus, bet skatītāji un klausītāji ir tie, kas balso par gala rezultātu," uzsver Vaivode.

Balvas trešā ceturkšņa balsojums sāksies pirmdien, 6. oktobrī, plkst. 8  portālā „lsm.lv", ļaujot skatītājiem un klausītājiem izvēlēties savus favorītus no ekspertu izveidotā saraksta.  

Jaunā jubilejas sezona Latvijas Televīzijai gaidāma ļoti bagātīga. Paralēli Eiropas kultūras galvaspilsētas krāšņajiem pasākumiem turpinās arī LTV kultūras raidījums “Diskusija”, kur raidījumu vadītājai Kristīnei Želvei pievienojies jauns vadītājs Gustavs Terzens. Raidījums “Personība” priecēs skatītājus ar izciliem un nozīmīgiem Latvijas cilvēkiem.

Raidījumam “ Nacionālie dārgumi” ir šosezon ir ne tik vien jauna telpa - vēsturiskais Benjamiņu nams, bet arī jauns vadītājs - Zigfrīds Muktupāvels.

“Es ļoti paļaujos uz to, ka latviešiem ir patiešām ļoti daudz nacionālo dārgumu, es esmu laimīgs, ka es varēšu uz viņu fona mēģināt ielauzties tajā raidījumā," saka Zigfrīds Muktupāvels. "Katra pieredze klājas viena otrai virsū un kaut kas jau noderēs, bet šī ir pilnīgi cita sfēra un pilnīgi cita situācija un tas mani mazliet pārsteidz, tā kā nāksies kaut kā ielauzties.”

Oktobra vidū LTV7 sāksies projekts “ Eiropas kino vakari”, kas savā ziņā ievadīs šīgada nogali, kas paies “kino zīmē”. Eiropas Kinoakadēmijas balvas pasniegšanas ceremonija šogad norisināsies Rīgā. Par godu šim notikumam Latvijas Televīzija nedēļas garumā translēs Kino Ziņas darbadienu vakaros, iekļaujot arī Nacionālā festivāla “Lielais Kristaps” noslēgumu, kā arī piedāvās Dairas Āboliņas vadīto raidījumu “Eiropas kino vakari”, kas iesāksies ar Tomasa Vinterberga filmu “Medības”.

„Tādas filmas būs desmit. Tur būs vēl arī Maika Lī filma “Laimīgiem veicas”, būs arī Trīrs, būs arī Ingmara Bergmaņa “ Rudens sonāte”, būs Agneškas Holandes “Degošais krūms , sešas stundas. Lūk! Nebūsim sīkumaini, ja jau mums beidzot ir jāzin, kas ir Agneška Holande, tad skatīsimies kino visu nakti,” – tā Daira Āboliņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti