Rīta Panorāma

Ukrainas armijā iesauks rezervistus

Rīta Panorāma

Austrumukrainā turpinās apšaudes

Londonā plaša "Stounhendžas laikmeta" izstāde

Londonā skatāma plaša «Stounhendžas laikmeta» izstāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Britu muzejā Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā atklāta vērienīga bronzas laikmetam veltīta izstāde. Tai dots nosaukums "Stounhendžas pasaule", jo daudziem eiropiešiem šis laikmets pirmkārt saistās ar megalītisko akmeņu būvi Lielbritānijā. 

Vienā no pasaules lielākajiem muzejiem apkopoti vairāk nekā 430 eksponāti no vairākām valstīm, kas atspoguļo cilvēku dzīvi no 4. līdz 1. gadu tūkstotim pirms mūsu ēras.

Vairāk nekā 250 artefaktus aizdeva citas līdzīgas institūcijas, tai skaitā Vācijas muzeji, tāpēc pasākumam uzmanību pievērš arī šīs valsts mediji. Kā vērtīgākie eksponāti no Vācijas tiek minēti "zelta cepure" un "debess disks", kas veidots apmēram 1600 gadus pirms mūsu ēras un ir vecākais kosmisko parādību atainojums.

Taču ne mazāku interesi izraisa ikdienišķākas lietas, tai skaitā darba rīki, bultu uzgaļi, naži, rotas no dzīvnieku kauliem, koka un akmens pieminekļi un konstrukcijas. Bet centrālā ir Stounhendžas tēma, un vēsturnieki uzsver, ka Eiropā bijuši arī daudzi līdzīgi objekti, kas kalpoja rituāliem un citiem mērķiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti