LNMM sācis pārvest muzeja krājumu no Rīgas pils uz pagaidu mājvietu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs ( LNMM) šonedēļ jau sācis pārvest mākslas darbus no ugunsgrēkā cietušās Rīgas pils uz pagaidu mājvietu, pastāstīja LNMM direktora vietniece krājuma darbā Ruta Lapiņa.

"Krājuma mēbeles un inventāru esam uz jauno vietu jau pārveduši un telpas ir gandrīz pilnībā iekārtotas. Šajās dienās esam arī sākuši pārvest sapakotos mākslas darbus," viņa sacīja.

Lapiņa pauda cerību, ka visus muzeja krājumus no Rīgas pils izdosies pārvietot līdz aprīļa beigām.

"Mākslas darbu pārvešanu vairākas nedēļas aizkavējuši plauktu piegādātāji, kuri tos nepiegādāja līgumā paredzētajā laikā. Līdz ar to darbu pabeigšana var aizkavēties, tomēr ļoti ceru, ka līdz aprīļa beigām visi mākslas darbi būs no pils projām," teica muzeja pārstāve.

Jau vēstīts, ka LNMM krājumu no Rīgas pils pārvieto uz ēku Bauskas ielā, kur bija nepieciešana vien neliela pagaidu telpu pielāgošana.

Ugunsgrēks Rīgas pilī izcēlās 20.jūnija vakarā un to izdevās nodzēst vien pēc 16 stundām. Kopējā pils degšanas platība bijusi 3,2 tūkstoši kvadrātmetru. Tā kā pils tiek remontēta, prezidenta rezidence bija pārcelta citur, taču muzeji turpināja strādāt.

Ugunsgrēka dzēšanas laikā LNMM izmantotās telpas ūdens neskāra, tāpēc muzeja krājumam zaudējumi netika nodarīti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti