LNB notiks Gundegas Grīnumas lekcija «Rainis un Aspazija runā itāliski»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Otrdien, 1.decembrī, plkst. 17 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notiks literatūrzinātnieces Gundegas Grīnumas lekcija "Rainis un Aspazija runā itāliski". Lekcijā tiks ieskicēta tēma, kura pagaidām palikusi ārpus Raiņa un Aspazijas pētnieku uzmanības loka, proti, tiks sniegts provizorisks ieskats abu latviešu dzejnieku "attiecībās" ar itāļu valodu, kuras telpā viņi pavadīja lielu un nozīmīgu sava radošā mūža daļu. Iespēju robežās šīs attiecības tiks arī vizualizētas.

Gundega Grīnuma par lekciju "Rainis un Aspazija runā itāliski"
00:00 / 00:44
Lejuplādēt

Kā norāda pasākuma rīkotāji, šī lekcija ir kā sākums Raiņa un Aspazijas pētniecības renesansei un kalpos par pamatu turpmākai mērķtiecīgai un plašai pētījumu programmai. Projekta aktivitātē piedalās izcilākie nozares pētnieki, kā arī jaunā filoloģijas un mākslas zinātņu doktoru un doktorantu paaudze, šādi īstenojot vēl vienu nozīmīgu uzdevumu - veidot paaudžu pārmantojamību Raiņa un Aspazijas dzīves un daiļrades pētniecībā.

Zinātnisko lasījumu lekcijas norisinās arī Alūksnē, Liepājā, Preiļos, Siguldā, Cēsīs, Smiltenē, Salaspilī, Kursīšos, Madonā, Talsos, Limbažos, Ulbrokā, Ugālē, Jelgavā, Kuldīgā, Daugavpilī, Valmierā un Rīgā.

Raiņa un Aspazijas zinātnisko lasījumu cikla pasākumu rīko Latvijas Rakstnieku savienība sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) Humanitāro zinātņu fakultātes Latvistikas un baltistikas nodaļu, LU Literatūras, folkloras un mākslas institūtu, LNB un Latvijas publiskajām bibliotēkām, pievēršoties dažādām tēmām abu dzejnieku daiļradē un biogrāfiskajos faktos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti