LNB direktors: Pārcelšanās uz Gaismas pili norit ātrāk nekā plānots

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lai gan jaunajā Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēkā jeb Gaismas pilī 14.maijā vēl plānota pēdējā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārbaude, šobrīd notiek grāmatu un mēbeļu pārcelšana uz jauno ēku. Kā Latvijas Radio raidījumā „Kultūras Rondo” pastāstīja LNB direktors Andris Vilks, šobrīd 21% no kopējā apjoma jau pārvietots uz jauno bibliotēku

Mēs aizvien vēl gaidām galīgo slēdzienu,” norāda Andris Vilks. „Rīt laikam būs pati pēdējā ugunsdzēsēju pārbaude, jo, cik es zinu, tie astoņi punkti, kuri tika izvirzīti prasību sarakstā, nu ir izpildīti. Es ceru, ka šī pēdējā pārbaude ļaus ugunsdzēsējiem izdarīt pozitīvu slēdzienu, bet, protams, mums vēl aizvien ir jānervozē, aizvien vēl jāgaida.”

Bibliotēkas direktors intervijā atklāj, ka visi dokumenti vēl nav savesti kārtībā, lai saņemtu pozitīvu būvvaldes atzinumu.

„Mums ar milzīgu nožēlu bija jāatsakās no vairākiem pasākumiem jau aprīlī, bet atsevišķi pasākumi, kā jūs zināt, nevarēja nenotikt,” saka Vilks, stāstot, ka pasākumi notikuši tādā drošības režīmā, kāds prasīts.

Arī maijā LNB plānoti vismaz 20 pasākumi.

Atkal viens otrs ir jāatsaka, bet mēs ļoti ceram, ka beidzot varēsim strādāt pilnīgi brīvas pieejamības režīmā,” uzsver direktors.

LNB šobrīd piedāvā apmeklēt bibliotēkas jaunajā ēkā atklātās „Rīgas Fotomēneša” izstādes un pasākumus noteiktā režīmā – konkrētās grupās ar pavadītājiem, bet tiklīdz Gaismas pils saņems statusu „Ekspluatācijā nodots”, ēka kļūs brīvi pieejama.

Bibliotēkas direktors atklāj, ka šobrīd Gaismas pilī ir atvestas praktiski visas mēbeles un ļoti strauji virzās uz priekšu grāmatu pārcelšana. No LNB filiāles Jēkaba ielā un K. Barona ielā 14 jau gandrīz viss ir pārvests. Kopumā uz jauno ēku jāpārved piecas filiāles.

Šorīt [13.maijā] mani informēja, ka no kopējā apjoma 21% jau pārvietots uz jauno bibliotēku,” stāsta Vilks, atzīstot, ka darbi tiešām notiek ļoti raiti. „Pagaidām viss notiek ātrāk nekā mēs bijām plānojuši.”

Kā iepriekš vēstīts, grāmatu pārvešana no Barona ielas krātuves sākās 6.maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti