LKA jauna bakalaura studiju programma - «Laikmetīgās dejas māksla»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) šī gada maijā licencējusi jaunu bakalaura studiju programmu - "Laikmetīgās dejas māksla". Programmas vadītāja būs horeogrāfe Olga Žitluhina.

Kā norāda LKA pārstāvji, programmas mērķis ir sagatavot laikmetīgās dejas mākslas speciālistus (horeogrāfus, dejotājus un pētniekus), kuri būtu konkurētspējīgi dejas mākslas vidē Latvijā un citās valstīs.

Studiju ilgums šajā programmā būs trīs gadi, atbilstoši arī studējošo uzņemšana notiks ik pēc trīs gadiem. Šogad plānots uzņemt 20 studējošos, no kuriem deviņiem būs budžeta vietas.

Studiju programmā iekļauti kursi, kas sniedz integrētas teorētiskas zināšanas un praktiskas iemaņas dejas nozarē: Laikmetīgās dejas kompozīcija un horeogrāfija, Laikmetīgās dejas tehnikas teorija, metodika un vēsture, Improvizācija un kontaktimprovizācija, Klasiskās dejas teorija, metodika un vēsture, Klasiskās modernās dejas teorija, metodika un vēsture, Funkcionālā anatomija, Feldenkraisa metode, Aktiera meistarība un režija, kā arī joga, tai-dzi un aikido.

Programmas vadītāja Olga Žitluhina norāda: "Programmas uzdevums ir kopt dejas nozares sūtību un attīstīt Latvijas laikmetīgās dejas telpu: studējošie dejos iestudējumos, veidos patstāvīgas horeogrāfijas, veidos laikmetīgās dejas un starpnozaru projektus, sadarbojoties ar citu mākslas nozaru jaunajiem māksliniekiem, kuri papildinās studējošo praktisko pieredzi dejas nozarē."

Līdzās LKA docētājiem ar studējošajiem strādās pedagogi no dažādām pasaules valstīm. Studējošajiem būs iespēja piedalīties starptautiskos radošos un izglītojošos projektos, Latvijā notiekošajos laikmetīgās dejas notikumos, kā arī starptautiskos festivālos.

Programmā studējošajiem specializācijas prakse tiks organizēta profesionālā vidē, sadarbībā ar dejas kompānijām, teātriem, koncertorganizācijām, mācību iestādēm un citām institūcijām.

Lai sekmīgi iestātos un studētu dejas programmā, studentiem nepieciešama vidējā izglītība, interese un priekšstats par Latvijas un pasaules kultūru, it īpaši dejas mākslu, iepriekšēja sagatavotība dejas mākslā, spēja radoši strādāt, labas latviešu un svešvalodu zināšanas, kā arī fiziskai slodzei atbilstošs veselības stāvoklis.

Dokumentu iesniegšana programmā "Laikmetīgās dejas māksla" norisināsies no 1. līdz 8.jūlijam.

Šogad pirmo reizi laikmetīgās dejas horeogrāfiem un pētniekiem būs iespēja arī studēt maģistra līmenī un iegūt Humanitāro zinātņu maģistra grādu Mākslās. Akadēmijas maģistra līmeņa apakšprogramma "Teātra māksla" uzņems studentus divās specializācijās - "Laikmetīgās dejas māksla" un "Laikmetīgās dramaturģijas teksti".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti