Literāri muzikālajam pasākumam «Andrejdiena» 20 gadu jubileja

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sestdien, 30. novembrī, Lūznavas muižā uz tradicionālo satikšanos Andrejos aicina literāri muzikāls pasākums “Andrejdiena”, kas šogad svin savu 20 gadu pastāvēšanas gadadienu. “Andrejdienas” tradīcija pirms divdesmit gadiem radās tolaik vēl Rēzeknes Augstskolā, kad gada tumšākajā laikā uz kopīgu pasākumu sanāca literāti un mūziķi. Arī šoreiz ar jaunāko veikumu dalīsies latgaliešu rakstnieki, pasākumā uzstāsies bērnu rokgrupa “Žvūrgzdyni”, Guntis Rasims un Arnis Slobožaņins.

Literāri muzikālajam pasākumam “Andrejdiena” 20 gadu jubileja
00:00 / 00:50
Lejuplādēt

“Es esmu braukusi uz Andrejdienām gan ar autostopiem, gan mašīnu, gan autobusu. Vienreiz bija tā, ka tā vajadzēja, tā gribējās, taču autobuss nepaņēma, tad vienkārši gāju uz šosejas un braucu ar stopiem, lai tikai tiktu. Tas ir gada noslēgums, pēc tam ir tikai Advents un Ziemassvētki, un literārā ziņā tā ir satikšanās, kad cilvēki, kas raksta latgaliski, satiekas, vai tie ir iesācēji vai jau daudz rakstījuši autori. Un man patiesībā ir liels apmulsums, ka šogad es esmu it kā galvenā persona, kas lasīs visvairāk tekstu. Protams, ka ne visus 20 gadus es esmu bijusi, bet, kad aicina, es esmu mēģinājusi aizbraukt. Tas man ir gada atskaites punkts,” saka latgaliešu rakstniece Ilze Sperga.

Vēl pasākumā piedalīsies Anna Rancāne, Līvija Liepdruviete, Ineta Atpile-Jugane, Ligija Purinaša, Sandra Ūdre, Meldra Gailāne, Karonhisake, Līga Rundāne, Līga Čevere, Juris Viļums, Inga Kaļva-Miņina, Betija Berga un Jana Skrivļa-Čevere.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti