Kultūras rondo

Atskats uz konferenci “Konstantīns Pēkšēns un viņa laiks”

Kultūras rondo

Pasaules elpa un radošās kvalitātes Kauņā: Viljama Kentridža izstāde

Lipkes memoriālā notiks Holokausta dienas pasākums ar lekcijām un dokumentālo filmu

Lipkes memoriālā notiks Holokausta dienas pasākums ar lekcijām un dokumentālo filmu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Ceturtdienas, 27. janvāra, vakarā pulksten 17.00 Žaņa Lipkes memoriāls un Itālijas vēstniecība Latvijā aicina uz Starptautiskās Holokausta dienas pasākumu Ķīpsalā, kurā režisors Dāvis Sīmanis stāstīs par holokausta tēmu spēlfilmās, tulkotāja Dace Meiere sniegs priekšlasījumu par rakstnieku Primo Levi, kā arī būs skatāma dokumentālā filma "Primo Levi slēpes", informēja Lipkes memoriāla pārstāvji.

Režisors Dāvis Sīmanis piedāvās savu versiju par holokausta vēstures tēmu spēlfilmās. Dāvis Sīmanis uzņēmis pirmo spēlfilmu par šo tēmu Latvijā "Tēvs Nakts", kas bija veltīta Žanim Lipkem, tajā atspoguļota ne vien ebreju glābšana, bet arī Rīgas geto un Rumbulas slaktiņa notikumi 1941. gada ziemā.

Dace Meiere tulkojusi Itālijas ebreja, zinātnieka un rakstnieka Primo Levi grāmatu "Atelpa", kurā viņš aprakstījis pēdējās dienas Aušvicas nometnē, pirms tajā ierodas padomju karavīri, un garo mājupceļu kara plosītajā Eiropā. Dace Meiere sniegs priekšlasījumu par holokausta tēmu Primo Levi darbos.

Vakara noslēgumā, pateicoties Itālijas vēstniecībai Latvijā, apmeklētājiem būs iespēja noskatīties dokumentālo filmu "Primo Levi slēpes" (''Gli Sci di Primo Levi''), kurā viens no stāstiem ir viņa Aostas ielejas kalnu būdā atstātās slēpes, lai no vajātājiem varētu aizbēgt viņa biedrs, pretošanās kustības partizāns Ivs Fransisko.

Vakara sākumā gaidāma Itālijas vēstnieka Latvijā Stefāno Taliani de Markio uzruna.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti