Rīta Panorāma

Latviešu kurjers Lielbritānijā

Rīta Panorāma

27. marts - Teātra diena

Lietuvā statujas apgādā ar sejas maskām

Lietuvā statujas apgādā ar sejas maskām – pievērš uzmanību kultūras krīzei Covid-19 dēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Radošo profesiju pārstāvji Lietuvā ar sejas maskām apgādājuši vairākas publiskā vidē izvietotas skulptūras. Aktīvisti šādā veidā cenšas pievērst uzmanību koronavīrusa epidēmijai un atceltajiem kultūras pasākumiem.  

Idejas autori ir televīzijas darbinieki, kuri veidoja pusstundu garu raidījumu par kultūras notikumiem. Karantīnas dēļ valstī atcelti visi publiskie pasākumi, tāpēc žurnālisti uz laiku spiesti pārtraukt darbu.

Vairākas skulptūras galvaspilsētā Viļņā tika apgādātas ar sejas maskām, lai atgādinātu sabiedrībai par klusumu, kas iestājies valsts kultūras dzīvē.

Projekta īstenotāji arī uzdod retorisku jautājumu par masku spēju pasargāt no koronavīrusa, un tā izraisīto paniku sabiedrībā. 

Savukārt Šauļos, kur februārī tika konstatēts pirmais ar Covid-19 inficētais, līdzīgu akciju īstenoja vietējais kultūras centrs. Lielākā daļa skulptūru uz galvenās gājēju ielas tika apgādātas ar maskām, lai atgādinātu jauniešiem un citiem iedzīvotājiem par personīgo atbildību, līdzi jušanu un nepieciešamību rūpēties par citiem.

KONTEKSTS: 

Pasaulē izplatoties Covid-19, Pasaules Veselības organizācija atzina, ka saslimstība sasniegusi globālās pandēmijas līmeni. Daudzās pasaules valstīs ieviesti stingri ierobežojumi - atcelti masu pasākumi, slēgtas robežas, skolas un citas iestādes. 

 

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti