Liepiņš: Nekur nav rakstīts, kas notiek, ja opera nesamaksā dividendes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Nevienā likumā nav rakstīts, kas notiek, ja Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) nesamaksā dividendes, intervijā aģentūrai BNS sacīja LNOB valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš.

Viņš norādīja, ka LNOB meklēs risinājumu, kā nemaksāt valsts budžetā pērn gūto peļņu. Tāpat viņš pauda, ka gadījumā, ja valdība nemainīs savu lēmumu un kultūras iestādēm vajadzēs pārskaitīt gūto peļņu valsts budžetā, "opera tiks apzagta par 113 tūkstošiem eiro".

"Bet nevienā likumā nav rakstīts, kas notiek, ja es nemaksāju dividendes. Nu atlaidīs mani... Es par to ļoti neuztraukšos. Vienkārši, ja mums šīs dividendes ir jāsamaksā, tad tālāk sākas mahinācijas un es mahinācijas taisīt negribu. Es negribu nodarboties ar kaut kādām finanšu kombinācijām. Turklāt jautājums ir ne tikai par vienu gadu, bet par kopējo situāciju," sacīja Liepiņš.

Jau vēstīts, ka Kultūras ministrijas priekšlikums atbrīvot vairākas kultūras iestādes no dividenžu maksāšanas valstij, to peļņu novirzot kapitālsabiedrību materiāli tehniskās bāzes uzlabošanai, radīja asus strīdus valdības sēdē, un valdība ar balsojumu neatbalstīja "Latvijas Koncertu", LNOB, Latvijas Leļļu teātra un JRT atbrīvošanu no dividenžu izmaksas valstij.

Kultūras ministre pēc valdības lēmuma komentēja, ka lēmums ir signāls, ka teātriem, operai, orķestriem nevajag censties piesaistīt ziedojumus un papildu finansējumu.

Valdība par šo jautājumu plāno lemt atkārtoti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti