Liepājas Mākslas foruma laikā atdzīvina «Liepājas metalurga» teritoriju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Sestdien Liepājas Mākslas foruma laikā pirmo reizi ar dejas mākslu tiks "atdzīvināta" metālapstrādes rūpnīcas "Liepājas metalurgs" teritorija, aģentūru LETA informēja SIA "Lielais dzintars" pārstāve Anita Lazdeniece.

Īpaši šim notikumam horeogrāfe un dejotāja Olga Žitluhina un mūziķis Juris Kaukulis radījuši muzikālu laikmetīgās dejas izrādi, kas apmeklētājus virzīs iepazīt šo iepriekš nepieejamo, industriālo vietu jaunā gaismā.

Jaunradītajai muzikālajai performancei dots nosaukums "Vienkārši skaisti, vienkārši labi", kas aicinās apmeklētājus sevī un apkārtējā vidē ieraudzīt skaisto un labo. 

"Foruma laikā gribam iziet arī ārpus koncertzāles, lai festivāls aptvertu lielāku pilsētas daļu un mēs atklātu jaunas, aizmirstas vai vēl neizmantotas vietas, kur mākslai iepūst savu elpu. "Liepājas metalurgs" ir viena no tādām vietām, kurā mākslinieki var aizvest mūs neparastos piedzīvojumos," skaidro koncertzāles "Lielais dzintars" mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča.

Apjomīgā rūpnīcas teritorija kalpos kā nepārtraukti mainīga un kustībās ceļojoša "skatuve", kas dos iespēju apmeklētājiem tuvāk ieraudzīt gan melnās metalurģijas pamestos skursteņus, gan ieklausīties, kā ķēžu cehā skan elektriskās ģitāras jaudīgās vibrācijas, flautas aizrautīga vīterošana un smalkie dejotāju soļi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti