Liepājas Kultūras balvu saņem Jēkabsone, Liepājas muzejs un mediju centrs E-LAB

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Liepājas Kultūras balvu piektdienas vakarā saņēma Liepājas teātra aktrise Agnese Jēkabsone, kas ilgstoši un rūpīgi bija gatavojusies lomai par leģendāro franču dziedātāju Edīti Piafu. Viņa saņem Liepājas Kultūras balvu 1500 eiro apmērā.

Viņas izcilību šajā darbā jau vairāku mēnešu garumā spējuši novērtēt gan teātra skatītāji, gan kultūra jomas profesionāļi. Vairāk nekā 3,5 stundu garais iestudējums ir pārbaudījums un vienlaikus izaicinājums jaunām lomām.

Jēkabsone sarunā saka, ka katrs aktieris gaida profesionālu kritiku un balva ir stimuls strādāt tālāk.

Iestudējot šo darbu, tiešām tika ieguldīts daudz. Es ļoti bieži sev uzdevu jautājumu - kāpēc, var taču vienkārši labi strādāt,  varbūt ne izcili, bet ļoti labi darīt savu darbu. Tad, kad saņem šādu balvu, tad tu saņem arī atbildi, kāpēc... no skatītājiem ir labas atsauksmes un žūrijas, tas ļoti stimulē darbam. Iestudējot Piafu, es domāju, šis ir tas darbs, noteikti mans lielākais un tik lielu lomu man vairs nebūs. Tad tagad es droši saku, ka es gribu vēl un vēl , negribu apstāties...” norāda Jēkabsone.

1500 eiro naudas balvu saņēma arī Liepājas muzejs par Salvadora Dalī izstādes „Sirreālā materialaziācija”, Francijas mākslas pērles. Grafika” un Eiropas unikālo kolekciju festivāla „Vēsture bez robežām” rīkošanu.

Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla uzsver, ka Liepājā muzejs dara to pašu darbu, ko citi muzeji Latvijā – vāc kultūrvēsturisko mantojumu, sistematizē un pēta, bet šodien ir jādomā par citām formām, lai piesaistītu apmeklētājus.

Man ir liels prieks, ka mums izdodas sadarboties ar kolekcionāriem, lai izveidotu Eiropas unikālo kolekciju festivālu. Tā bija vesela skola muzejam. Veiksmīga sadarbība ar Francijas kompāniju, lai varētu rīkot tādas izstādes, kādas Liepājā nav bijušas līdz šim. Tā muzejs  piesaista apmeklētājus. Ienākot šeit, apskatot Salvadora Dalī darbus, šis apmeklētājs apskatās arī uz Miķeļa Pankoka darbiem un var novērtēt to, kāds ir kultūrvēsturiskais mantojums mums apkārt,” saka Kārkla.

Par Liepājas atpazīstamības veicināšanu, organizējot starptautisko mediju mākslas festivālu „I-WEEK”, 1200 eiro saņēma Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija un biedrības Elektroniskās mākslas un mediju centrs E–LAB.

Pasākuma rīkošanā iesaistās vairāk nekā 20 cilvēki, atklāj viena rīkotājām Anna Trapenciere.

Tas ir starptautisks jauno mediju mākslas festivāls, kas notiek jau piecus gadus. Šo gadu laikā no mēdiju mākslas izglītības pasākuma tas kļuvis par radošu festivālu, kur ir mijiedarbība  starp visiem iesaistītajiem cilvēkiem - mēs mācāmies, rādām,  performējam, ļoti dažādas aktivitātes, kas ir publiski pieejamas un bez maksas,” uzsver Trapenciere.

Mūziķis Kārlis Kazāks joko, ka Kultūras balvas pasniegšanā Liepājā viņš muzicē tāpēc, ka viņam nav nekādu saistību ar Liepāju. Skats no malas bijis ar žūrijas locekļiem, kuri šoreiz piesaistīti vērtēšanai no galvaspilsētas. Liepājas Kultūras balvu pasniedz jau trešo gadu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti