Kultūras ziņas

Kino nozare ceļā uz klimatneitralitāti

Kultūras ziņas

Beka Bergere pārņem Jaunā teātra institūta vadību

Liepājas koncertdārzā "Pūt, vējiņi" būvdarbi nerimst

Liepājas estrādē «Pūt, vējiņi!» būvdarbi nerimst; apmeklētājiem tā durvis varētu vērt vasaras beigās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ja viss noritēs kā iecerēts, 2021. gada vasaras beigās jaunā veidolā apmeklētājiem durvis vērs rekonstruētā Liepājas koncertestrāde “Pūt, vējiņi!”. 1964. gadā celtās koncertzāles pārbūve sākās pērnā gada maijā, un arī šobrīd būvlaukumā vērojama aktīva rosība.

Protams, ziema, sniegs un aukstums celtniecības darbu tempu ietekmē, tomēr būvnieki sola visu paveikt noteiktajā laikā, un šobrīd daļēji nojauktajā un no jauna uzbūvētajā estrādē aptuveni 20 procenti plānoto darbu jau ir paveikti.

Leģendārais koncertdārzs “Pūt, vējiņi!’’, kas dēvēts arī par Latvijas roka katedrāli, daudziem pašmāju mūziķiem saistās ar karjeras sākumu. Ar šo estrādi vienmēr asociēsies slavenais festivāls “Liepājas dzintars", kas pirmoreiz notika 1968. gadā un uzskatāms par vecāko rokfestivālu bijušajā Padomju Savienībā.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Liepājas pašvaldības finansēto 2,24 miljonu eiro vērto estrādes pārbūvi 450 dienu laikā jeb līdz šī gada rudenim apņēmusies veikt firma "Bildberg". Šobrīd ir izbūvēti skatuves pamati un grīda, pirmā un otrā stāva sienas, kā arī tiek likts jumts. Uzbūvēta daļa no skatītāju tribīnēm, atbalsta sienas, samontēti vēja aizsargstiklu montāžas balsti, kā arī ierīkotas visas komunikācijas. Lai gan jaunais projekts paredz estrādes vizuālas pārmaiņas, tomēr daļa no vēsturiskā mantojuma tiks saglabāta.

Liepājas domes izpilddirektora vietnieks būvniecības jautājumos Didzis Jēriņš skaidroja:

“Projektējot tika piesaistīts arhitekts Agris Padēlis–Līns, un viņš ļoti respektēja iepriekšējo veidolu, saglabājot proporcijas un arī visu koncertzāles elpu, dvesmu un veidolu.”

“Virs skatītāju krēsliem ir paredzēts jumts, kā tas bija līdz šim. Tikai tas būs nedaudz plašāks, gaišāks un pacelts nedaudz augstāk – ne tā, kā līdz šim tas bija pieredzēts, un tas ļaus skatītājiem no vairākiem leņķiem pārredzēt to, kas notiek uz skatuves,”  ieskicēja Liepājas attīstības pārvaldes projekta vadītāja Solvita Kaņevska.

Darbu plānā ir paplašināt mākslinieku ģērbtuves un inventāra glabāšanas telpas. Jaunā estrāde nākotnē nebūs vairs viscaur nožogota teritorija, kā tas bijis līdz šim, tā vietā koncertdārzs būs atvērts apmeklētājiem un integrēts parka teritorijā, žogu atstājot tikai ap pašu skatuves daļu. Arī ēkas apdare mainīs savu veidolu.

Solvita Kaņevska norādīja: “Būvnieks koncertdārza “Pūt, vējiņi!” teritorijā un jau uzbūvētajā ēkā ir izveidojis nelielu darbnīcu, kurā veic dēļu krāsošanu, beicēšanu – magones, citrona un melones toņos. Šie dēļi ir paredzēti ēkas fasādes apdarei.”

Februārī paredzēti spāru svētki, un, ja laika apstākļi ļaus, jo nesenais sals apgrūtināja darbu tempu, iespējams, jau augustā varēs atklāt jauno koncertestrādi “Pūt, vējiņi”.

KONTEKSTS:

2020. gada maija vidū Liepājā sākta ilgi gaidītā koncertestrādes “Pūt, vējiņi!” pārbūve. Līdz šim jau vairākus gadus ir mēģināts sākt darbus. Tas nebija vainagojies panākumiem – tad finansējuma trūkuma, tad neveiksmīga iepirkuma procesa dēļ.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti